МЕКГРЕГОР: Руси ће са задовољством разбити и трупе САД и НАТО које упадну у Украјину

MEKGREGOR: Rusi će sa zadovoljstvom razbiti i trupe SAD i NATO koje upadnu u Ukrajinu

27 maja 2023

VLAST ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog uskoro bi mogla da se raspadne, ocenio je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona.

„Ukrajinski državni aparat je na ivici kolapsa. Zapamtite da je taj aparat potpuno u našem posedu. Mi (Amerikanci) plaćamo sve. Mi posedujemo (ukarajinsku) vladu, mi održavamo ekonomiju te zemlje, mi isplaćujemo plate njenoj vojsci i državnoj birokratiji. Kada podrška nestane, sve će se u Ukrajini srušiti kao kula od karata“.Mekgregor je izrazio zabrinutost da bi neko u Vašingtonu mogao da odluči da interveniše u ukrajinskom sukobu, računajući na nesposobnost Moskve da odgovori na takav korak. On je takva gledišta nazvao opasnom zabludom:

„Rusi će rado razbiti američke i NATO trupe koje će upasti na teritoriju Ukrajine!“

Američki pukovnik je posavetovao vlastima Sjedinjenih Država da se okanu tako opasnih ideja.

Mekgregor je 23. maja rekao da bi SAD, zajedno sa NATO-om, mogle da pošalju trupe u Ukrajinu, pošto ne nameravaju da priznaju poraz Kijeva.

On smatra da je glavni cilj SAD u ukrajinskom sukobu – nanošenje što veće štete Rusiji:

– Zato Vašington ne brine da li će Kijev pobediti. Američke vlasti shvataju da Ukrajina nema šanse.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    rusi neće ništa razbijatei sem gradova,industrije i vojnih postrojenja NATO pakta..nikakve veće borbene operacije ne dolaze u obzir jer obe strane realno nisu ni spremne za produženi dugogodišnji klasičan sukob ,pogotovo NATO pakt..osnovna svrha odvračanja kojoj služi nuk.oružje je prevazidjana..to nije odvratilo NATO pakt od napada i samim tim na scenu stupa druga strateška vrednost tog naoružanja..a to je potpuno uništenje protivnika..treću funkciju to oružje NEMA..suludo je koristiti ga u frontovskim borbama i nema neku veliku taktičku vrednost osim toga uskraćuje ofanzivnu komponentu onome ko ga upotrebi jer ko može da prodje kroz višestruke sveže radijacione zone bez da mu pola armije na padne u krevet od radijacione bolesti..to su gluposti i zato samo strateška komponenta je na stolu...biće strašno...opet ponavljam ..očigledna je totalna suluda panika u NATO paktu..vrhovi i glavni političari su svesni njihove nuk.impotencije i idu na sve ili ništa pre nego što rusi potpuno ne prirepme triajdu i PVO po hipersoničnoj modi..ali šta ako rusi već to imaju spremno..putin je jednostrano OTKRIO posedovanje tog kapaciteta baš zato da bi ih odvratio od avantura koje su pripremali..očigledno je da ili ne veeruju u ruske izjave ili misle da imaju šansu brzom reakcijom i preemtivnim udarom po rusiji...mislim da su obe taktike pogrešne a uskoro će da vidimo dali dobro mislim:)...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *