MekKejn napao Obamu zbog fijaska u Ukrajini; Hunta odustaje od od ideje da vojskom vrati Donbas

MekKejn napao Obamu zbog fijaska u Ukrajini; Hunta odustaje od od ideje da vojskom vrati Donbas

14 novembra 2014

ukraine-says-army-base-attacked-by-russian-led-groupPoznati američki političar, Džon MekKejn, inače republikanac, rekao je da će istorija suditi američkom predsedniku Baraku Obami, jer je on odgovoran za besmislenu politiku koja dovodi do smrti velikog broja nevinih Ukrajinaca.

„Istorija će suditi tom predsedniku, jer je odgovoran za besmislenu smrt hiljade nevinih Ukrajinaca.“ – kaže MekKejn.

MekKejn se zalaže za proaktivniji i oštriji stav po pitanju naoružavanja Ukrajine od strane SAD i zalaže se za takav zvanični potez Bele Kuće.

Obama odbija da pruži vojnu pomoć u naoružanju kijevskim vlastima. Nekoliko puta je Obama upozorio američku elitu da SAD ne smeju biti faktor koji se preterano meša u unutrašnja pitanja Ukrajine.

Republikanci održavaju česte susrete sa predstavnicima ukrajinske vojske i političkog života i konstantno lobiraju da SAD naoružaju Ukrajinu.

UKRAJINA ODUSTAJE OD VOJNIH AKCIJA!?

Ukrajina neće silom vraćati Donbas pod svoju kontrolu, već će tražiti politička rešenja za to pitanje, izjavio je ministar spoljnih poslova zemlje Pavel Klimkin u razgovoru sa nemačkim novinarima.

Ministar je takođe obećao da će se ukrajinske vlasti pridržavati režima prekida vatre na jugoistoku zemlje, ali i istakao da je borbena gotovost ukrajinske armije u poslednje vreme povećana i vojska je u stanju da pruži otpor napadima ustanika.

Ministar nije odbacio mogućnost da će Ukrajini u najskorije vreme biti potrebna nova finansijska pomoć Zapada.

(Glas Rusije, Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *