МЕККЕЈН ПОЛУДЕЛО ОПТУЖУЈЕ: Путинови људи кољу по Украјини!

MEKKEJN POLUDELO OPTUŽUJE: Putinovi ljudi kolju po Ukrajini!

17 juna 2015

John McCainDžon Mekejn, senator iz Arizone, kaže da to što Sjedinjene Američke Države ne obezbeđuju oružje Ukrajini kako bi se odbranila od ruske agresije predstavlja „jedno od najsramotnijih poglavlja u američkoj istoriji“.

Sjedinjene Američke Države su obezbedile Ukrajini vojnu pomoć koja nije smrtonosna, ali su odbile zahtev za slanje naoružanja, uprkos tome što je to učinio Kongres. Mekejn je bio jedan od vodećih potpisnika pisma iz februara kojima se traži „naoružavanje Ukrajine protiv ruske agresije“.

„Dozvolite mi da kažem da je jedno od najsramotnijih poglavlja američke istorije naš neuspeh da obezbedimo oružje Ukrajincima kako bi se branili dok Vladimir Putin komada njihovu državu“, rekao je Džon Mekejn u jednoj radio emisiji, a prenosi „Buzz Feed“.

Mekejn je dalje dodao da je neuspeh naoružavanja Ukrajinaca bio „sramotan“.

„To se dogodilo prvi put od kraja Drugog svetskog rata. Ukrajinci ne traže američke čizme na zemlji, oni samo traže oružje da se brane dok ih Putin i njegove marionete kolju i to je sramotno. Rekao bih da, kada je reč o našoj moralnoj obavezi, to verovatno predstavlja jednu od naših najvećih briga“.

Mekejn je ranije u intervjuu naveo reči bivšeg državnog sekretara Henrija Kisindžera da svet nije bio u većoj krizi od Drugog svetskog rata, ističući kinesku agresiju u međunarodnim vodama i događaje na Bliskom Istoku.

(pravda.rs)

KOMENTARI16 komentara

 1. Istina says:

  A gdje ce vece ubice od vas, licemjeru, odrtino stara. Jebali te Vijetnamci sto te pustise ziva.

 2. Istina says:

  Vole, kolju fasiste.

 3. Markoni says:

  Nije on poludeo. On je ludak od rodjenja.

 4. Neša says:

  Daće Bog da vam širom amerike odjekuje Allahu Akbar! I da prođete u životu kao i mi, obični! Crkni stoko američka!

 5. frka says:

  Zao mi covjeka.Od kako ga je pogodila ruska raketa u Vijetnamu a nakon toga zavrsio na posebnoj obradi koja ostavlja trajne posljedice na psihu,,od tada mrzi ruse iz dna duse jer ih smatra krivcima za razvaljivanje supka od strane vijetnamkonga,

 6. srpski na srpskom says:

  Nemojte ga kriviti - on je ozbiljno bolesna osoba. On bi da može, a Bogu hvala ne može, zapalio ceo Svet za tren uključujući i Ameriku.

 7. teletabis says:

  A zašto bi se mučili kad je mnogo jednostavnije ispaliti metak? Očito da ovaj polazi od sebe i lepo nam kaže šta bi on radio da može.

 8. axiles says:

  Gospode Boze koja faca.Nedao mi Bog da ga sretnem nocu.Najezio bih se od ovog lica vise nego da sretnem vampira.Ali ne mora da ima komplekse zbog toga,jer celo njegovo drustvo ne izgleda lepse:Keri,Hilarija Clinton,Bajden.......

 9. Milos says:

  Uskoro ce verovatno lansirati pricu da su rusi silovali milion ukrainki , dok ukrainski nacisti redovno siluju devojke i zene na istoku zemlje uz zastitu i podrsku rezima.

 10. mija says:

  E, da. Ovo nam je veoma dobro poznato. Ovo je truba kojom se najavljuje početak lova, potere za nepostojećim zločincima iz Rusije koji sprovode genocid nad golorukim Ukrajincima. Spremite se. Hajka će se zahuktavati sve jačom retorikom, sve ogavnijim lažima i sve nesvarljivijim interpretacijama dnevnih dogadjaja. Zapadni mediji će bombardovati ceo svet tonama svog kućnog smeća, pa ko ne poludi, pričaće. Na kraju će "svima u svetu biti jasno da treba zaustaviti Rusiju u zločinačkom pohodu na Ukrajinu, a i šire, u njenim hegemonim apetitima, planetarnoj opasnosti koja preti pravac iz Sibira, koji stoga treba oteti Rusiji i pripojiti nekoj demokratskoj državi, recimo SAD." Kad skuvaju svoju i evropsku javnost, tad će upotrebiti ovo oružje koje već mesecima dovlače u Evropu. I to nam je to. Treći svetski rat.

 11. mija says:

  Znači, zato su zapeli za ovu rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Da imaju paradignu za poredjenje. U čitavoj zapadnoj hemisferi "dobro je poznato" da Srbi nisu ništa drugo do mali Rusi. Pa ako su mali genocidni, koliko su tek genocidni veliki!? Idioti!

 12. Gojko says:

  Ameri da imaju 2% sanse oni bi rat poceli odma,znaju oni vrlo dobro stabi ih snaslo zato samo reze i laju.

 13. Apis says:

  MEKKEJN, odvratno ružan stvor. Želi rat da pogine i bude upamćen kao heroj a ne kao strašilo. Ali ostalim amerima se nešto ne gine, baš šteta, svet bi odahnuo da neko spali razbojnike.

 14. skadarlija says:

  Ovo je jos jedan pokusaj ludackog prekrajanja istorije. E gospodine sizofreni, sa Rusima vam nece uspeti!

 15. KV says:

  ni turci nisu dirali budale njemu je najteze

 16. Dragan says:

  Fghj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *