MEKKEJN: Putin je tiranin koji ne trpi različita mišljenja

MEKKEJN: Putin je tiranin koji ne trpi različita mišljenja

19 septembra 2013

johnmccainsmilingmarkbosterlat-1418391345Američki senator Džon MekKejn u kolumni za ruski komunistički list „Pravda“ istakao je da je predsednik Rusije Vladimir Putin tiranin koji ne trpi suprotna mišljenja i koji ne veruje u Ruse.

MekKejn, republikanski predsednički kandidat 2008. godine, optužio je Putina i njegove saradnike za nameštanje izbora, zatvaranja i ubijanja protivnika, olakšavanje korupcije i uništavanje ruskog ugleda na međunarodnoj sceni, prenela je agencija AFP.

„Nisam protiv Rusa, ja sam za Ruse, mnogo više sam za Ruse nego današnji loš režim koji vlada vama“, napisao je u kolumni za ruski list američki senator.

MekKejn je kritikovao rusku vladu jer, kako je naveo, ignoriše ljudska „neotuđiva prava“ na život, slobodu i potragu za srećom.

„Predsednik Putin i njegovi saveznici ne veruju u te vrednosti. Ne poštuju vaše dostojanstvo i ne prihvataju vaš autoritet nad njima“, smatra MekKlejn.

„Oni kažanjavju neistomišljenike i zatvaraju protivnike. Oni nameštaju vaše izbore. Oni kontrolišu vaše medije. Oni maltretiraju, prete i zabranjuju organizacije koje se zalažu za vaše pravo na rukovođenje“, napisao je američki senator.

MekKlejn je napisao kolumnu pod naslovom „Rusi zaslužuju bolje od Putina“ za ruski list, posle objavljene Putinove kolumne u „Njujork Tajmsu“.

Putin je u svojoj kolumni kritikovao Obamin plan da bombarduje ruskog saveznika – Siriju i optužio je Vašington da se oslanja isključivo na brutalnu silu u sprovođenju svoje spoljne politike

KOMENTARIJedan komentar

  1. ja says:

    Pogotovo ne mišljenja idiota...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *