МЕКРЕГОР ШОКИРАО: Да сам украјински војник – устрелио бих првог америчког или НАТО-официра којег сретнем

MEKREGOR ŠOKIRAO: Da sam ukrajinski vojnik – ustrelio bih prvog američkog ili NATO-oficira kojeg sretnem

6 januara 2024

JEDINO što je Zapad postigao tokom ukrajinskog sukoba jeste rast moći i uticaja Rusije. SAD i NATO nisu imali ni pravi cilj ni dovoljne snage za rat, ali ne mogu da priznaju poraz – izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Mekgregor.

Upitan da li Evropljani i dalje dele strah od Rusije koji je Džo Bajden pokušao da usadi Amerikancima svojim osudama Vladimira Putina, pukovnik Mekgregor je rekao:„Iznenađuje me, ali kada odete u zemlje poput Finske i Švedske – dve zemlje koje, iskreno, ne bi trebalo da se plaše ruskog napada – ispostavlja se da obe preterano plaše te verovatnoće. Tako je čak i kad im pokažete kartu i kažete: „Ovde nema ruskih snaga zainteresovanih za invaziju na vašu zemlju“, niko u Moskvi ni ne pokreće tu temu. Zašto se onda bojite?. Nema razumne reakcije, a mi smo deo naših snaga već stacionirali u Finskoj i sumnjam da ćemo, ako nam bude dozvoljeno, tamo postaviti i rakete. To će Finsku pretvoriti u magnet za napad jer Rusi neće sedeti i osećati se ugroženo. To je za Fince glupo.

– Mislim da Poljaci, nastavio je Mekgregor, već dolaze do shvatanja da Rusi neće doći. Setite se filma „Rusi dolaze!“. Zapravo, mislim da je većina ljudi videla svetlost i shvatila da Rusi ne dolaze. Ali, globalistička elita, ili neokonzervativci – kako god ih nazivali – nastavljaju da govore svima: „Da, Rusi dolaze, Rusi dolaze!“ To je uistinu apsurdno.

Na pitanje – da li će globalistička elita, neokonzervativci, Bajdenova administracija i Stejt departman priznati stravičan neuspeh koji su doživeli u Ukrajini – bivši savetnik šefa Pentagona je ukazao:

– Tajno da, javno ne. Neće ni priznati jer je to u suštini isto što i reći: „Mi smo bankrotirali i nikada nismo imali strategiju“. A to je istina. Nije bilo strateškog cilja. Sva lupetanja u stilu „naškodićemo Rusiji“ i „učinićemo Ruse toliko nesrećnim da će zbaciti gospodina Putina“ – sve su to gluposti.

– Niko nije rekao: „Držaćemo liniju protiv ruskog Džagernauta koji juri napred“. Nigde nije ni žurio. Rusija je napredovala u oblastima naseljenaim stanovništvom koje govori rusi i uspostavila odbranu. Ukrajinci su ih, zapravo, naterali da se aktiviraju jer su na njih poslali svoje snage, uglavnom po našim savetima. Mi smo im govorili kako da se bore. Da sam ukrajinski vojnik, ustrelio bih prvog američkog ili NATO oficira kojeg sretnem. „Hvala na savetima, a sad se gubite odavde.

– Inače, mislim da naši neće priznati da su uradili nešto loše. U Vašingtonu to ne funkcioniše tako. A da li to priznaju tajno? Nesumnjivo. Čak je to za ceo svet postalo dokaz naše slabosti. Naša oprema, naše tehnologije, naši saveti, čak i naša pomoć na zemlji i u vazduhu – sve je to propalo protiv Rusa. Jedino što smo postigli jeste da smo povećali prestiž, moć i uticaj Rusije u svetu, što je upravo suprotno od onoga što smo rekli da želimo da postignemo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *