МЕКРЕГОР: Украјински гарнизон у Бахмуту мораће да бежи или да капитулира

MEKREGOR: Ukrajinski garnizon u Bahmutu moraće da beži ili da kapitulira

2 aprila 2023

UKRAJINSKI garnizon u Bahmutu moraće u bliskoj budućnosti da se preda zbog nedostatka normalnog snabdevanja, ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Mekgregor.

„Bahmut je praktično pao jer su ukrajinske jedinice u gradu odsečene od snabdevanja i pojačanja. To znači da će početi da se predaju. Ne isključujem da je, možda, značajan deo ukrajinske vojske u Bahmutu već položio oružje».Mekgregor naglašava da će stvarna slika dešavanja biti jasna 24 ili 48 sati nakon što bahmutski garnizon pokuša da odstupi ili kapitulira.

Drugi znalac ukrajinskog rata – bivši inepektor UN za oružje u Iraku Skot Riter -ocenio je da Oružane snage Ukrajine neće biti u stanju da pobede rusku vojsku i da će se kijevski režim suočiti sa neizbežnim porazom.

„Stvari su već na svom mestu. Odlučujući poraz Ukrajine je neizbežan. Oružane snage Ukrajine više ne mogu da ništa učine da spreče Rusiju da ih uništi“, naglasio je Riter.

On je uveren da poraz Ukrajine neće proći bez posledica ni za SAD.

Ocenio je da će to za administraciju Džoa Bajdena biti „udarac u lice“.

Još 11. marta je rekao da će Ukrajina biti poražena «ovog leta», pošto će u narednim mesecima ostati bez municije.

Osnivač «Vagnera» Jevgenij Prigožin je 29. marta izjavio da su Oružane snage Ukrajine u bici za Bahmut (Artjomovsk) bezmalo potpuno uništene. Dodao je da se Rusiji u borbi za taj grad ne suprotstavlja samo Ukrajina, već i kolektivni Zapad.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *