МЕKСИKАНЦИ РАЗОРУЖАЛИ АМЕРИЧKЕ ВОЈНИKЕ! Трамп ХИТНО реаговао! ВЕЛИKИ ИНЦИДЕНТ НА ГРАНИЦИ!

MEKSIKANCI RAZORUŽALI AMERIČKE VOJNIKE! Tramp HITNO reagovao! VELIKI INCIDENT NA GRANICI!

24 aprila 2019

Predsednik SAD Donald Tramp prokomentarisao je na Tviteru incident koji se ranije ovog meseca desio na američko-meksičkoj granici kada su meksički vojnici uperili automatske puške i razoružali dvojicu pripadnika Nacionalne garde SAD misleći da su ovi nezakonito ušli u Meksiko.

– Vojnici Meksika nedavno su uperili puške na vojnike Nacionalne garde, verovatno u okviru diverzione taktike koju koriste za krijumčare droga na granici. Bolje bi bilo da se to više ne ponovi! Mi sada šaljemo naoružane vojnike na granicu – poručio je Tramp i dodao da „Meksiko ne čini ni približno dovoljno na hvatanju i vraćanju“ migranata.Šef Bele kuće je u drugom tvitu naveo da je „veoma veliki karavan sa više od 20.000 ljudi krenuo na put kroz Meksiko“.

– Meksiko mu je smanjio brojnost, ali i dalje pristiže. Meksiko mora da uhvati preostale ili ćemo biti primorani da zatvorimo deo granice i pozovemo vojsku. Kojoti i karteli imaju oružje! – napisao je Tramp, koristeći nadimak po kojem su poznati krijumčari ljudi.

Američki mediji su proteklog vikenda objavili, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Ministarstva odbrane SAD, da su početkom aprila meksičke trupe ispitivale dvojicu američkih vojnika zatečenih u obavljanju operacije nadgledanja na američkoj strani granice.

Prilikom incidenta meksički vojnici su od jednog od pripadnika Nacionalne garde SAD oduzeli pištolj i stavili ga u američko vozilo koje nije imalo vojne oznake.

Incident se desio južno od granične ograde koju je postavila američka strana, ali na području severno od reke Rio Grande koja služi kao granica, Situacija se smirila jer je jedan od američkih vojnika govorio španski i uspeo da se razjasni sa meksičkim vojnicima.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

 1. samostalan says:

  Tramp ce izgubiti bitku sa Maksikancima, kao i Rusi sa teroristima. I to je namesteno, da se ove zemlje degradiraju, a da se kao sila izdigne Izrael.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   :-)))Da, Izraelci kojih je 13 miliona uništiće 500 mil.Rusa i kauboja, veoma logično :-)))

   • samostalan says:

    Vec su ih unistili preko bankarskog sistema, drze ih u saci. Prouci malo, pa se javi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *