Meksiko: Masakr na utakmici, desetpoginuli, a među njima i devojčica

Meksiko: Masakr na utakmici, desetpoginuli, a među njima i devojčica

23 septembra 2013

San-Fernando-e1377116923339Najmanje desetoro ljudi, među kojima i šestogodišnja devojčica, ubijeno je na severu Meksika na košarkaškoj utakmici.

Grupa napadača, naoružanih automatskim puškama, otvorila je vatru na posetioce amaterske košarkaške utakmice, saopštile su danas vlasti.

Napadači, naoružani puškama AK-47, odjednom su se, u dva vozila, pojavili kod košarkaškog terena u predgrađu Sijudad Huareza na granici s Teksasom i otvorili vatru.

U napadu su ubijena osmorica muškaraca, jedna žena i šestogodišnja devojčica, potvrdio je portparol kancelarije tužioca države Čivava Karlos Gonzales.

Gonzales je za AFP rekao da vlasti za sada nisu nikoga uhapsile niti znaju motiv napada. Pucnjava se dogodila u Loma Blanki, mestu pored Sijudad Huareza, gde je u avgustu federalna policija ubila šefa narko-kartela Sinjaloa, Gabina Salasa Valensijana.

Meksičke vlasti saopštile su početkom meseca da su privele optuženog za ubistvo vođe narko-kartela Huarez, Alberta Karilja Fuentesa.

Sijudad Huarez je smatran gradom s najvišom stopom ubistava na svetu, u kojem je samo tokom 2010. godine ubijeno oko 3.000 ljudi, najčešće u obračunima među kartelima Sinjaloa i Huarez.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *