Мелбурн већ седму годину заредом најбољи град за живот на свету

Melburn već sedmu godinu zaredom najbolji grad za život na svetu

19 avgusta 2017

MELBURN je, sedmu godinu zaredom, zadržao poziciju najboljeg grada za život na svetu, prema godišnjem izveštaju lista „Ekonomist”.

Melburn, drugi najveći grad u Australiji i glavni grad države Viktorija, zauzeo je prvu poziciju među 140 gradova u svetu, našavši se ispred Beča i tri kanadska grada – Vankuvera, Toronta i Kalgarija, prenosi agencija Frans pres.

Gradonačelnik Melburna Robert Dojl je rekao da je reč o velikom uspehu kojim svi građani treba da se ponose, ali da to ne znači da je grad savršen.

Šesto i sedmo mesto zauzela su još dva australijska grada Adelejd i Pert, na osmom mestu je Okland, na devetom Helsinski, a na desetom Hamburg.

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti životne sredine, obrazovanju i infrastrukturi.

Sidnej, najveći australijski grad, zbog pretnje terorizmom drugu godinu zaredom nije ušao u prvih deset, i nalazi se na 11. mestu liste.

Među najgorim gradovima za život na svetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Daka i Port Moresbi na Papui Novoj Gvineji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *