Memoari Jovanke Broz otkrivaju gde su kosti Draže Mihailovića

Memoari Jovanke Broz otkrivaju gde su kosti Draže Mihailovića

21 avgusta 2014

Draza-Planinica-11-09-1944U memoarima Jovanke Broz otkriveno je pet tajni, između ostalog i šta nismo znali o Titu, zašto je uklonjen Aleksandar Ranković, gde su ostaci Draže Mihailovića, i ko je za koga radio u doba okupacije.

Jovanka Broz supruga bivšeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita pisala je memoare pre nego što su je odvojili od Tita sredinom 70-ih godina, tvrdi Jovankin veliki prijatelj Milan Šarac.

Njega je sa Jovankom upoznao general Đoko Jovanić, bivši zapovednik zagrebačke vojne oblasti koji je povezivan s pokušajem da sprovede neku vrstu udara u bivšoj državi, prenosi avaz.ba.

Ono čime se sada svi mediji bave jeste šta piše u Jovankinim memoarima. Jovankin prijatelj navodi da su ti zapisi odavno na sigurnom, kod njenog poverljivog prijatelja (Šarac ne zna o kome je reč) koji bi uskoro trebalo da ih objavi.

A u njima se otkriva pet tajni: šta nismo znali o Titu, zašto je uklonjen Aleksandar Ranković, gde su ostaci Draže Mihailovića, ko je za koga radio u doba okupacije i pikanterije iz života političkih protivnika iz njenog doba.

O Dražinim kostima joj je navodno Jovanić rekao da su sklonjene, jer je postojao strah da se grob ne pretvori u hodočašće.

Te zapise navodno traže tajne službe Srbije i celog sveta jer je u njima Jovanka pisala i o svetskim državnicima: Džonu Kenediju, i libijskom diktatoru Gadafiju. Navodno je tu i priča o boravku etiopskog cara Hajla Selasija u Jovankinom rodnom selu. Šarac takođe kaže da mu je Jovanka rekla da su prvu Jugoslaviju osnovali masoni i da se kralj Aleksandar s time nije slagao.

Šarac potom navodi da je snimio dokumentarni film o Blajburgu prema kojem je zatvoreni (među kojima i Hrvati protivnici antifašističke koalicije, Srbi ljotićevci, četnici, i Crnogorci zelenaši) trebalo da budu oslobođeni, osim zločinaca kojima je trebalo da se sudi, ali se onda Crna legija odlučila na proboj te je nastao haos.

Pet tajni koje je Jovanka zapisala:

1. Sve ono što se dosad ne zna o Josipu Brozu Titu

2. Zašto je stvarno smenjen Aleksandar Ranković

3. Gde su posmrtni ostaci četničkog zapovednika Draže Mihailovića

4. Ko je za koga radio tokom okupacije u Drugom svetskom ratu

5. Pikanterije iz života političkih protivnika iz Jovankinog vremena

(Avaz)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *