MENJA SE GLOBALNA SLIKA – Vladimir Vladimirovič Putin je počeo da pravi Rusku Imperiju

MENJA SE GLOBALNA SLIKA – Vladimir Vladimirovič Putin je počeo da pravi Rusku Imperiju

19 marta 2014

putin-81 russiaPiše: Eduard Birov

Putin je, u stvari, oglasio obnavljanje Imperije.

Pripajanje Krima je njen prvi korak i nalik na prvi plač novorođenčeta.

U svakoj reči govora Vladimira Velikog uspostavljane su norme ponašanja Ruske Imperije 21. veka, kako na međunarodnoj sceni, tako i unutar nje. I tamo i ovde glavno je – pravednost i zaštita interesa naroda Rusije. Pošto je saopštio da su Rusi najveći razdvojeni narod u svetu, Putin je ukazao da će se Ruska Imperija rasprostirati na čitav prostor ruskog sveta.

Međutim, svaki narod u Rusiji osećaće se pri tom ravnopravnim sa ruskim.

Obraćanje krimskim Tatarima, davanje njihovom jeziku statusa državnog jezika na Krimu, rehabilitacija njihovog naroda – sve to je primer kako će se, ne na rečima, nego na delu, graditi uzajamni odnosi naroda u Rusiji. Pored ostalog, to je i signal svim narodima koji su potencijalno spremni da uđu u sastav Imperije.

Isto takav primer je i obraćanje građanima Ukrajine, u kojem je Putin pravedno razdvojio banderovce koji su nezakonito zauzeli vlast i lokalne oligarhe koji ih pljačkaju do kože, od maloruskog naroda kao takvog, koji sa Rusijom ima zajedničke korene.

Prema tome, Putin je izrekao princip po kojem će se sakupljati iverje Imperije: puno poštovanje prema svim narodima i prihvatanje ruskog naroda kao garanta stabilnosti i razvoja na čitavom evroazijskom prostoru.

Što se spoljašnjeg sveta tiče, Imperija ga deli na njoj prijateljske i neprijateljske sile.

Rusija se na plaši pretnji Zapada i oštro će na njih odgovarati, budući da je on prešao liniju.

Rusija raširenih ruku prima sve one države koje se prema njoj prijateljski odnose – ne na rečima, nego na delu.

U svom govoru Vladimir Putin postideo je Nemce i A. Merkel, tražeći od njih da vrate dug Rusiji i priznaju pravo Rusa na ponovno ujedinjenje.

Imperija priznaje interese svakog naroda, ali zahteva da se priznaju i interesi ruskog i svih drugih naroda koji ulaze u njegov sastav.

Došao je kraj rasprodaje i rasula ruskog sveta.

Vladimir Veliki proglasio je proces sakupljanja i obnavljanja. A 18. mart 2014. već je ušao u istoriju kao preporod Ruske Imperije.

Na kraju, Putin je još jednom podsetio da je upravo narod izvor vlasti. Uobičajeno je da se to smatra za otrcanost, budući da je u savremenim demokratskim zemljama vlast naroda potpuno izopačena i pretvorena u paravan iza kojeg svetski oligarsi obavljaju svoje mračne poslove.

Ali za Putina, kao istinskog samodršca, upravo je narod, ne na rečima, nego na delu, izvor državne vlasti kao takve. I izvor njegovih konkretnih odluka.

U tome i jeste prirodna i jedino pravilna vlast naroda u monarhiji – kad šef države po Božjoj volji brani interese naroda zaobilazeći sve grupe, klanove i elite.

To nije primitivni Majdan, već složeni čin koji često ne podleže jeziku jurisprudencije i samo omogućava Rusiji da živi i da se razvija uprkos svim tragedijama.

Srećan vam praznik, građani Ruske Imperije.

(za Fakti.org prevela: K. Trajković)

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    ŽIVELA RUSIJA , ŽIVEO VLADIMIR PUTIN. VLADIMIRE POMOZI POŠALJI JEDAN BATALJON U NIŠ SAMO DA ZA SADA TAMO SPAVAJU I VEŽBAJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *