МЕРKЕЛ НИKАД МРАЧНИЈА, ОВО СУ ЊЕНЕ НАЈТЕЖЕ РЕЧИ О KОСМЕТУ ДО САДА: Надвили су се тамни облаци над…

MERKEL NIKAD MRAČNIJA, OVO SU NJENE NAJTEŽE REČI O KOSMETU DO SADA: Nadvili su se tamni oblaci nad…

19 jula 2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da su se tamni oblaci nadvili nad dijalogom Beograda i Prištine nakon što su kosovske vlasti uvele takse na srpsku robu.

Merkel je, u razgovoru sa dopisnicima u Berlinu, naglasila da Nemačka ima veliki interes za evropsku integraciju „Srbije i Kosova“, da se na tom putu napreduje, ali, kako je podvukla, za to je potrebno obnoviti dijalog Beograda i Prištine.Takse su dovele do nazadovanja, a ne napretka, rekla je Merkel, podsetivši da je o tome razgovarala sa liderima Beograda i Prištine na ranijem sastanku u Berlinu.

– Moramo sada videti kako da obnovimo dijalog. Razgovarala sam sa Aleksandrom Vučićem, Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem. Još nema napretka po ovom pitanju. Ponudili smo sastanak u Parizu i još je neophodno raditi na tome – poručila je nemačka kancelarka.

KOMENTARI11 komentara

 1. rajko says:

  Šta njoj toliko puca prsluk za KiM? Je li njen ili naš? Šta na KiM ima što ona toliko želi? Da nije možda u pravu onaj dr. Todor Jovanović koji tvrdi da na KiM-u postoji "živa voda", lek protiv svake boljke i smrta. I šta se tako strašno desilo poslednjih dana? Uskočio francuz, pa smeta? Takse stoje već mesecima, a dosad joj nisu mnogo smetale. Šta je sad bilo? Šta mi žulja adolfinu, ko li mi je sekira? Neka ona lepo ide u penziju da se odmori, a za KiM neka ne brine. Ima ko će njega čuvati. Interesenata je mnogo, i previše.

  • Milan says:

   Merkel je zabrinuta zbog daljeg širenja NATOa, da se ne iskomplikuje. Ovo samo otkriva istinu da sva proširenja EU na prvom mestu imaju za cilj širenje NATO-a. Na KIM-u je već 20 godina prisutna velika američka baza Bondstil, ali bez obzira na te dve decenije prisutnosti ona zasad ima privremeni karakter - dok traje misija UN. Tako će biti sve dok Kosovo ne postane potpuno nezavisno. Kad Kosovo dobije priznanje od strane Srbije onda može u NATO članstvo i tek tada bi Bondstil postala trajna baza. A novonastala krnja Srbija (bez KIM) tada bi kontrolisala celu svoju teritoriju (u praksi to je teritorija koju i sada jedino kontroliše) i tada i krnja Srbija ipunjava uslov za ulazak u NATO. Merkelova je kriva još više nego Haradinaj. Ona nije prihvatala razgraničenje, nego je htela 100% predaju KIM. Navodno plašila se novih etničkih sukoba, a zapravo plašila se raspada BIH. Hm, a BIH će se raspasti baš zato što insistiraju da udje u NATO, a Srpska nikako ne želi u NATO. Zbog duplih standarda, a i zbog stalnog laganja, upetljali su se kao pile u kučine.

 2. Istina says:

  Tamni oblaci koje je Merklova poslala iz Nemačke priznanjem Haradinaj-Tači republjik. Da nisu priznali lažnu republiku sada bi mogli sa Srbijom da okreću biznis na Kosovu ovako mora da ćute kriminalcima i prodavačima organa koje su oni podržali...

 3. Orthodox says:

  ...neka ona bolje radi na zaštiti svojih nemačkih građana od strane migranata i neka ne razmišlja o Kosovu jer će i onako ući u istoriju kao žena koja je podržala migrante, vojno napala Libiju, Siriju, Irak i SR Jugoslaviju. Stvorila je četvrti rajh i sada je Nemačka nabogatija zemlja u Jevropi. Njena naslednica ili naslednik (ali mislim da će biti naslednica) će još više upropastiti Evropu. Neka se ona i dalje trese i prati svoju nemačku kako polako propada. A za Kosovo, neka ne mare, biće ponovo Srbsko kad-tad, jer srbski inat težko da može da pobede bilo koji narodi u Evropi...

 4. e. says:

  Nikada nije ni bilo dijaloga pomenutih - oni su na pregovore dolazili da bi im bilo rečeno šta treba da kažu,prime naređenja koja moraju da sprovedu..........Prema još uvek važećoj Rezoluciji 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija teritorija Kosova i Metohije je sastavni deo međunarodno priznate države Srbije,država kosovo je samo košmarni san povampirenih fašista amerike i jevrope koji su besomučnim bombardovanjem uspeli da je zaposednu.Dogodine u Prizrenu i Skadru.

 5. Republika Srpska says:

  Merkel glumi da je ona i njena država nekakav faktor koji odlučuje :-))) Prošlo je vreme Nemačke, vi ste sada samo jedna mala, radnička državica, bivša sila.

 6. Cp6a says:

  Naravno da se sekira. Svaka generacija svetog papige je udarala po ekser u srbski pravoslavni kovčeg. I ovoj je odlično krenulo, dok joj od iznenadnog urlika istočnog medveda nije zadrhtala ruka. To je iskrivilo ekser, on ovako teško da će dalje i moraju da vide šta će.

 7. Armagedon says:

  Mislim da je Anđelka indirektno poručila svetu da su evropljani udarili glavom u američku banderu na KiM, iza koje nema dalje. Takse su američke i Evropa tu više nemože ništa. Zato je došao i Makarona da postignuto stanje ne ode u propast jer pregovora nema a poslednji pokušaji su propali u vodu. Zato su izmislili i pad Haradinaja jer je on evropski čovek, dok je Tači američki. Neko se ozbiljno uprpio.

 8. persida says:

  Jevrejka sa devojackim prezimenom Kasner, koja se lazno predstavlja kao Nemica Merkel, morala bi pod hitno na psihjatrijsko lecenje.

 9. Za Srbiju says:

  Ti si tamni i mračni oblak. I to , kako za Srbiju, tako i za Evropu.

 10. Beli Orao says:

  Sve te naciste pa i ovu drokaču su izvukli iz istog lonca po imenu “ Srbomrzci “ , mislim da je dovoljno to , samo neko bi to trebao u Beogradu da shvati a i držanje ruku da promjeni !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *