МЕРКЕЛОВА ДОБИЈА НАЈВИШИ ДРЖАВНИ ОРДЕН који су пре ње примили само Аденауер и Кол

MERKELOVA DOBIJA NAJVIŠI DRŽAVNI ORDEN koji su pre nje primili samo Adenauer i Kol

29 marta 2023

PREDSEDNIK Nemačke Frank-Valter Štajnmajer (Frank-Walter Steinmeier) odlikovao je Angele Merkel (Angela Merkel) najvišim državnim ordenom – Velikim krstom najvišeg stepena „Za zasluge za Federalnu Republiku Nemačku“.

Pre Merkel, to priznanje su dobili samo bivši kancelari – Konrad Adenauer (Konrad Adenauer, 1954-te) i Helmut Kol (Helmut Kohl, 1998-me).Štajnmajer je Ovim potezom izjasnio Merkelovu sa najuspešnijim kancelarima, što će verovatno naići na kritike i zbog njene politike prema Rusiji.

Po podacima lista Stern, na ceremoniju uručenja priznanja, pozvani su: muž Merkelove Joahim Zauэr i drugi članovi njene porodice, bivši šefovi njenog kancelarskog aparata – Tomas de Mezijer, Ronald Pofala, Peter Altmajer i Helge Braun, plus – bivša ministrka obrazovanja Anete Šavan i prvi vice-kancelar u vladi Merkelove Franc Mintefering.

Među zvanicama nema nikoga iz sadašnjih rukovodstava njene partije Hrišćansko-demokratske unije i njenog koalicionog partnera – Hrišćansko-socijalne unije. A i nikog iz Slobodne demokratske partije.

Takođe: ni iz vlade Olafa Šolca.

Zato su pozvani bivši trener fudbalske reprezentacije Nemačke Jirgen Klinsman i nekoliko poznatih nemačkih naučnika.

Merkelova je nedavno, u razgovoru sa ruskim prankerima, Leksusom i Vovanom, koji su joj se predstavili kao bivši ukrajinski lider Petro Porošenko, potvrdila da su Minski sporazumi bili manipulacija sračunata na to se Ukrajini obezbedi vreme da vojno ojača da može da vrati u svoj sastav makar Donbas.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Jevrejcica je postigla cilj, jos samo da je sahrane pored Madlen Olbrajt, gde joj kao ratnom zlocincu i jeste mesto.

  2. M says:

    Pa,u očima svojih nadnacionalnih šefova ga je i zaslužila!Primila je milion migranata,ne onih školovanih za rad nego onih militantnih!Onakvih sličnih koje Britanija uzima i obučava da im sutra budu policajci koji će degenečiti domicilni narod kad se pobuni!Tako će slično biti i u Njemačkoj itd.!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *