МЕРКЕЛОВА ИМА НОВИ ПЛАН: Ево где ће завршити мигранти

MERKELOVA IMA NOVI PLAN: Evo gde će završiti migranti

2 aprila 2017

angela-merkel-nato 65

Nemačka kancelarka Angela Merkel obznanula je novi plan za migrante i izbeglice koji su došli u Nemačku.

Merkelova je rekla da bi izbeglice koje nameravaju da izgrade novi život u Nemačkoj trebalo da isprobaju mogućnosti života u retko naseljenim područjima, pre nego u velikim gradovima i pokažu malo znatiželje u pogledu nemačke kulture.

„Očekujemo da oni koji su došli ovamo slede naše zakone i da pokažu malo znatiželje u pogledu našeg načina života“, rekla je Merkel u nedeljnom video prilogu objavljenom u subotu.

Nemačka je od 2015. primila više od milion migranata i izbeglica i bori se s političkim i društvenim pritiskom koji dolazi s integracijom novopridošlih migranata širom zemlje. Kancelarka je priznala da mnogi migranti žele da žive u velikim gradovima, gde može biti jako teško pronaći smeštaj.

„Stoga savetujem da ostaju u ruralnim područjima … gde je možda na prvi pogled neprivlačno“, rekla je Merkel. „Zbog toga često na tim mestima ljudi mogu bolje da paze na interese izbeglica i integrišu ih“, dodala je ona.

Istakla je da bi izbeglice trebalo da prigrle „vrednosti koje ova zemlja neguje: toleranciju, otvorenost, versku slobodu i slobodu izraza“.

(Hina)

KOMENTARI3 komentara

 1. S Pala says:

  Da li je ona tako daleko od stvarnosti ili joj je proljeće udarilo u glavu? Još nije shvatila da se ovi migranti NE MOGU integrisati u društvo. Izvan šerijata ne priznaju ništa i imaju obavezu da sve drugo unište.

  • Lajla says:

   Luda,zato su tamo i poslani da uniste i osvoje Evropu po svom svetonazoru "serijatu"Pokojni Kalaja Je govorio o poslednjem evropljaninu.

 2. M says:

  Nek idu u USA-Nevadu,tamo ce se zbog klime dobro snaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *