МЕРКЕЛОВА ИЗ АТИНЕ панично упозорила целу Европу

MERKELOVA IZ ATINE panično upozorila celu Evropu

12 januara 2019

ANGELA Merkel ponovo se obrušila na „politiku nacionalizma“ i nacionalističke pokrete koji jačaju po Evropi.

Upozorila je liberale i globaliste i u svojoj zemlji i u EU da nacionalizmi mogu Uniju „dovesti do katastrofe“.

Ovako je nastupila u Atini, gde je grčkog premijera, Aleksisa Ciprasa, nazvala „saveznikom“. Pritom je naglasila da njih dvoje pripadaju „različitim političkim porodicama“.

Nemačka kancelarka je iz Atine apelovala na evropske države da „sarađuju radi izbegavanja nacionalizma koji je mnogo puta dovodio do katastrofe“.Pred studentima nemačke visoke škole u Atini je oštro kritikovala „retoriku populista koji pozivaju birače da brinu samo o sebi“:

„Mnogi Nemci već govore da vode računa jedino o sebi. Tako sigurno govore i neki Grci. A to je opasno“.

A kad je ona 2015-te, ne pitajući Nemce da li su sa tim saglasni, otvorila državne granice za najmanje 900.000 migranata – to nije bilo opasno.

Merkelova je nemačkim nacionalistima i populistima dala krila i obezbedila vetar u jedra.

Tek je pod pritiskom koalicionog partnera iz bavarske Horsta Zehofera pristala da se ustanovi kvota za useljavanje i da to bude – do 200.000 godišnje.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Cim puste Nemacku da bude jaka u Evropi, eto belaja.

  • Velika Metla says:

   Zoran,švabija je najmirnija kad joj je najviši soliter u nivou prizemlja!

 2. Velika Metla says:

  Ona kaže nacionalisti su opasni???!!! Hahahahahahahaha.............,pa evo preko 70 godina nacionalisti nigde ne vladaju Evropom,nego vi tkzv "demokHurate,liberali" i ostali šljam koji se prišljamči uz vas,i evo dokle ste doveli Evropu.........,do ivice rata,nasilnog islamizovanja uz pomoć migranata! I tebi jungen Hitlerko NACIONALISTI opasni?????!!! Pravi rodoljubi,iliti nacionalisti,jedino i mogu spasiti sve narode i države u Evropi,koje ste vi ,ološu slugeranjski globalistički i doveli do ivice rata,i svakojakih zala!

  • Deda Micko says:

   Dobro si joj rekao, ali izgleda da je baba gluva.

 3. test01 says:

  haha Najveca opasnost po vropu je 4ti Rajh - tj Nemacka. Jedino Nemacki nacizam (fasizam) je dobar, nijedna druga drzava ne sme da ima i stiti svoje nacionalne interese. Juzni Tok je poguban po Evropu, 2 gasovoda iz Rusije za Nemacku nisu... Goni se baba, dolazi i tvoj kraj i pokusaj da ne talas mnogo i moli boga da nemiri ne izbiju dok si jos na vlasti !!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *