МЕРКЕЛОВА ИЗНЕЛА КОНАЧАН СТАВ О КОСОВУ!

MERKELOVA IZNELA KONAČAN STAV O KOSOVU!

14 avgusta 2018

Sve zemlje Zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu i podršku Nemačke, poručila je kancelarka Angela Merkel posle razgovora sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Sarajevski portal „Kliks“ prenosi da se kancelarka izjasnila i protiv menjanja granica na Balkanu.Merkelova je, prema tom portalu, nakon razgovora poručila da na Zapadnom Balkanu postoje određene tendencije i da se razgovara o ponovnom menjanju granica, što se, prema njenom mišljenju, ne može raditi. Nemački mediji, međutim, ne citiraju kancelarku na tu temu.

O promeni granica je govorio Zvizdić.

„Smatramo da se odnosi na Zapadnom Balkanu moraju zasnivati na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Granice na Zapadnom Balkanu su rešene“, rekao je Zvizdić.

Kad je reč o nemačkoj kancelarki, izvesno je da je posle susreta sa Zvizdićem podržala napore BiH u pravcu EU.

„Evropska perspektiva za sve zemlje Zapadnog Balkana postoji. Bosna i Hercegovina teži pristupanju Evropskoj uniji, zato je morala da dâ odgovore na stotine pitanja. Ohrabrili smo vladu da dâ odgovore na dodatna pitanja“, kazala je Merkelova.

Napomenula je da je članstvo BiH u NATO-u jedan od prioriteta te zemlje.

„Bosna i Hercegovina se nalazi pred izborima. Reforma izbornog prava, nažalost, do sada nije završena. Venecijanska komisija može da predstavlja ključnu podršku“, rekla je Merkelova i dodala da će Nemačka obratiti posebnu pažnju na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala u Bosni i Hercegovini, te da se to mora ojačati, prenosi Tanjug.

„Pravne praznine zato nisu poželjne“, poručila je Merkelova, dodavši da je zbog toga neophodno što pre promeniti izborno zakonodavstvo i usvojiti krivični zakon.

Prema njenim rečima, Nemačka potpomaže ekonomski napredak BiH, koji je ključan kako bi omladina videla svoju perspektivu u toj zemlji.

Napomenula je da je sa Zvizdićem razgovarala i o temi ilegalnih migracija.

„BiH je prijavila veći broj izbeglica nego što je to bio slučaj prošle godine. To se samo može rešavati zajedno sa susednim zemljama, Hrvatskom i Srbijom. Nemačka će pružiti podršku. Ilegalne migracije ne mogu biti put kojim će dostići Evropu“, zaključila je Merkelova.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. Cp6a says:

  Eh, kad je menjanje u srbsku korist - ne može, a kad na štetu - može (tzv. realnost). Pa mamu li vam nacističku, radite nam to vekovima! Samo da u nas ima dovoljno pameti, da se nasmešimo na ovakve stavove i da radimo na tome da uz pomoć pravoslavne braće rešimo pitanje granica u našu korist.

 2. Lazar says:

  Vidim da se u vezi naših stvari pita i Hitler Jugend...

 3. Savke says:

  Baba se ne pita. Nego kad smo vec kod nemacke kad ce reparacija za II svetski rat. Dosta je to para.

 4. Milax says:

  Tuziti ih za bombardovanja osiromasenim uranijumom.Uzeti im 120 milijardi evra odstete,prekinuti EU integracije I kupiti nuklearno naoruzanje.Vratiti sve dugove I onda crtati granice na Balkanu.

 5. Beli Orao says:

  Tačno Milaks!!! Prvo je razbila s natom srbski korpus na Balkanu a sad bi da bude i protiv menjanja granica na Balkanu, da kad je uništena budućnost Srbske države i srbskog naroda a danas uvozi Srbe a bagru sa male azije uvozi u Srbiju i Srbsku , švabske granice je zatvorila hermetički za arape!!!

 6. Nebeska Srbija says:

  Ovoj je Hitler otac.

 7. Velika Metla says:

  Dok je vama odgovaralo onda ste crtali granice! Vi ste švapska stoko najmirniji kad vam je soliter u visini prizemlja! Očigledno ste to zaboravili,kao što ste zaboravili da se istorija ponavlja!

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Nemačka je ponovo zrela za ponavljanje ruske pedagoške lekcije. Nemački narod je među najglupljim narodima sveta, toliko puta su izgubili rat i opet ponavljaju stare greške.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *