МЕРКЕЛОВА НАПРАВИЛА ПРЕОКРЕТ: Америка добила одговор који нико није очекивао!

MERKELOVA NAPRAVILA PREOKRET: Amerika dobila odgovor koji niko nije očekivao!

5 jula 2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da su predložene američke sankcije protiv gasovoda Severni tok 2 iz Rusije protivne zakonu i da ih neće inplementirati.

„Mislimo da eksteritorijalne sankcije, poput onih koje su nametnule SAD, ne odgovaraju našem razumevanju onoga što je legalno. Moramo priznati da otežavaju izgradnju. Verujemo da bi dovršavanje ovog projekta bila ispravna stvar i mi ćemo u skladu s tim postupiti“, rekla je Merkelova.Dvostranački predlog, da se američke sankcije prošire na kompanije koje su uključene u izgradnju gasovoda, dostigao je vrhunac u decembru, targetirajući brod za postavljanje cevi. Šef državnog ukrajinskog energetskog giganta Naftogaz otputovao je u martu u Sjedinjene Države kako bi lobirao za veće sankcije projektu.

Nemačka kancelarka izjavila je da se njena vlada pobrinula da Ukrajina dobije svoj udeo posredstvom petogodišnjeg sporazuma sa Rusijom, zbog kojeg će ruski prirodni gas i dalje teći kroz Ukrajinu.

„Bavimo se pre svega ekonomskim projektom koji, naravno, ima i političke implikacije. Zato je savezna vlada toliko naporno radila na pregovoru o tranzitu gasa sa Ukrajinom narednih godina kako bi osigurala ruski tranzit gasa i povezane tranzitne takse“, dodala je.

Sjedinjene Države tvrdile su da imaju za cilj da smanje navodnu energetsku zavisnost Evropske unije od Rusije uskraćivanjem mogućnosti Rusije da pojača izvoz prirodnog gasa i preusmeravajući tranzit oko marionete dip stejta – Ukrajine.

Ali Nemačka je prošlog meseca tvrdila da će nove sankcije, koje su uvele Sjedinjene Države, ometati evropski suverenitet i energetsku sigurnost.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Ukrajina je već rasprodala sve što se moglo, od brodova do sitnog i krupnog naoružanja, Čokolade i Poropšenke je izvezla u Rsuiju ali sada pravi kobnu grešku. Neka su Rusija i Ukrajina neprijatelji ali Ukrajina danas ima najsigurniji profit samo ruskim izvozom. Dakle, parazitira delimično na ruskom bogatstvu. Šta misli Ukrajina svojom podrškom Americi? Nije to samo u pitanju Severni tok 2, nego sveopšte sankcije. I na primer, Rusiji Amerika izmakne evropsko tržište i normalno, slavine prema Ukrajini se 100% zatvaraju. Kako će Ukrajina i gde ostvariti najsigurniju zaradu, kada je sva svetska ekonomija u kolapsu i previranju? PA MORAĆE INTERNO DA SE DOGOVORI SA Rusijom a možda i vrati nazad gde i pripada sa sve banderovcima.

    • test01 says:

      Ne vredi Risto razmisljati logicno. Nema tu logike. Na vlast se dovode neprijatelji drzave koji pljackaju i rade za okupatora. Oprobani recept koji se uveliko koristi na Balkanu! Samo mi Rusi nisu jasni, pod jedan kako su to uopste dozvolili da im se desi POD nosom... Ni danasnja njihova politika mi nije jasna posto ce sa ovom politikom popustanja narod Ukrajine jos vise da strada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *