Меркелова неће да санкционише „Путиновог лобисту“ Шредера

Merkelova neće da sankcioniše „Putinovog lobistu“ Šredera

19 marta 2018

Nemačka vlada je odbacila ideju da bivši nemački kanacelar Gerhard Šreder treba da bude snakcionisan zbog svojih veza sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ruskim biznismenima.

Kako je izjavio portparol nemačke kancelarke Angele Merkel Štefan Zajbert nemačka vlada i kancelaraka ne vide razlog da razmatraju tako nešto, preneo je AP.

Šreder je bio blizak Putinu dok je bio kancelar i bio je upućen u projekat rusko-nemačkog gasovoda, brzo nakon što je okončao kancelarsku funkciju 2005.

Prošle godine imenovan je za predsedavajućeg Saveta direktora ruskog giganta Rosnjefta, nakon čega se kritikama oglasila i nemačka kancelarka.

U članku „Vol strit džurnala“ objavljenom juče postavlja se pitanje zašto protiv Šredera nema snkcija, da bi u današnjem „Bildu“ ukrajinski ministar inostranih poslova Pavlo Klimkin rekao da je Šreder najvažniji Putinov lobista širom sveta i da treba razmotriti kako će EU da postupi u tom slučaju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milutin says:

    Ko osim vučića pita šta merkelovu. U toj nemačkoj državi zakon je 100 dana za novu vladu a nemci su čekali amerikance da im potpišu 6 meseci i to mawinska vlada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *