МЕРКЕЛОВА ПОЗВАЛА ВУЧИЋА У БЕРЛИН: Да ли је ово последњи притисак пред велику одлуку!?

MERKELOVA POZVALA VUČIĆA U BERLIN: Da li je ovo poslednji pritisak pred veliku odluku!?

6 aprila 2018

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastaće se sa kancelarkom Nemačke, Angelom Merkel, na njen poziv, 13. aprila.

Podsećamo, to je drugi zvanični sastanak Vučića i Merkelove u poslednjih mesec i po dana.

Sastanak Vučića sa Merkelovom dolazi u trenucima novih napetosti oko Kosova i najavljene „desetodnevne diplomatske ofanzive Aleksandra Vučića“ tokom koje bi predsednik Srbije trebalo da razgovara o kosovskom problemu pre svega sa zapadnim partnerima.

Kako je izjavio prošle nedelje, Vučić „ne očekuje mnogo dobre vesti“ i očekuje teške pregovore do predstojećeg Samita u Sofiji.

Vučić i Merkelova su se poslednji put sastali krajem Februara, kada je predsednik Srbije rekao da je „razumeo sve poruke“ i da će raditi na rešavanju problema KiM.

– Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka. Srbija je spremna za rešenje, ali rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube – rekao je Vučić tada.

KOMENTARI5 komentara

 1. Trifun says:

  Kosovski problem ce biti rijesen na isti nacin na koji je i nastao. Vojnom intervencijom za oslobodenje od okupacije. Nema tog politicara na svijetu koji ce to uspijeti rijesiti na drugi nacin. Ne postoji. Nema nazad.

 2. Zoran says:

  Ne daj boze da Siptari formiraju ZSO, dadosmo mi njima u UN.

 3. Trubadur says:

  Kada bi Srbija postala Americka kolonija da vidis kako bi se resilo Kosovo za dva dana. Pa onda postanemo nezavisna drzava Srbija i imamo i Kosovo. Samo treba biti politicar i dogovoriti tako nesto sa SAD.

 4. Ozbiljan-neozbiljan says:

  Prorežimska glasila najavljuju kao veliku AV ofanzivu, ili bar aktivnosti: Sastanci sa Merkelovom, Makronom, Mogerinijevom u vrlo kratkom roku. Kao da će nekog dobra nam doneti?Pošto se on debelo okoristio od politike, MORA nešto i da radi u korist onih, koji od usta odvajaju da mu naprave platu i ostalo. Ustvari ide na ribanje zato što nije pazio šta priča, šta potpisuje i šta radi. I on će sad reći:"Pa eto, pritisli me, morao sam".Nas uopšte ne interesuje ko je koga pritisnuo, njegovo je da radi za nas, a ne za njih. "Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka". I kad ga pitamo zašto je izrekao takvu nebulozu, koja sama po sebi znači: "što je bilo, bilo je, idemo dalje", on bi nam verovatno rekao:"Zato što sam pametan", isto kao i kad je donirao Klintonovu-gubitnika na američkim izborima. Hajde da jednom dočekamo da uradi pravu stvar, zaista pametnu. Ako se on plaši ovih troga, mi se njih, pa ni njega ne plašimo, jer im nismo ništa dužni.Svi su oni, zajedno sa njim nama dužni mnogo što-šta, a on svoje dugove neka vraća iz sopstvenog džepa i zato neka nas slobodno ne priprema za onu žabu, koju on mora da proguta, a za šta je sam skrivio svojom nesposobnošću.Ipak je drugačije voditi državu, nego ratnu jedinicu i držati zapaljive ratničke govore.Z-4 da ne pominjem.

 5. Lazar says:

  Odustati od svoje zemlje, baciti sopstvene pretke pod noge, akt je veleizdaje. U svakoj suverenoj državi bio bi najdanje za par dana već u zatvoru, a u ratu bi bio ekspresno streljan potpuno legitimnom odlukom prekog suda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *