МЕРКЕЛОВА ПРЕТИ ПУТИНУ: Немачки авиони на Балтику дигли ниво борбене готовости

MERKELOVA PRETI PUTINU: Nemački avioni na Baltiku digli nivo borbene gotovosti

20 septembra 2015

avionBERLIN – Nemačka borbena avijacija će patrolirati vazdušnim prostorom baltičkih zemalja sa podignutim nivoom borbene gotovosti, a kako kaže generalni sekretar Vojno-vazdušnih snaga Nemačke, Karl Mulner, avijacija neće služiti kao instrument eskalacije sukoba.

Patrole će biti tu u slučaju potrebe odbrane od protivnika, kaže Mulner.

Ono što je interesantno je to da je nemačka avijacija i ranije 2014. godine patrolirala vazdušnim prostorom baltičkih zemalja, ali bez pune ratne opreme, a sada je odlučeno da se to radi u punoj ratnoj opremi aviona.

Latvija, Litvija i Estonija su zemlje čijim nebom će krstariti nemačka borbena avijacija.

Podsećamo, baltičke zemlje su zajedničkim dopisom zatražile zaštitu od NATO alijanse, te veće prisustvo NATO snaga na teritoriji svojih zemalja, a kako su naveli, zbog opasnosti od invazije Rusije.

Model aviona koji će patrolirati je Eurofajter, navode ruski mediji.

(pravda.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Miticus says:

  hehe... Samo da ovim trima drzavama pokupe pare, jer naplacuju to patroliranje.

 2. BULAVA says:

  Čime Merkelova može da zaprijeti Vladimiru Vladimiroviču?

 3. miroslav says:

  Svasta!Naslov bi trebalo da glasi:Baltik se plasi.Mada kad bi hteli od Baltickih drzavica ne bi ni malo ,,b'' ostalo:)

 4. Dani says:

  "Merkel preti Putinu!!!",pa vi ste zaista neozbiljni...neverovatno kako zaboravljate da se gradi SEVERNI TOK 2.

 5. MAXIMUS says:

  http://www.zerohedge.com/news/2015-09-19/us-readies-battle-plans-baltic-war-russia-report

 6. Nebojsa says:

  Frau Merkel nas narod kaze Ne masi golim dupetom oko napeta kurca.

 7. Altaj says:

  "Latvija, Litvija i Estonija" Kako nas nepismeni književnici treniraju i lome jezike. To gore je isto kao kad bih ja napisao - Latvinija, Litvanija i Estonija" - samo ja nisam književnik i sklon sam takvim egzibicionim greškama, pa se meni može i oprostiti. Nego, ja mislim da se oni svi lepo za*ebavaju na naš račun, a još više volim što to latvinija plaća, a ne ja. Sad ko bi ga znao. Možda stigne i do nas ta zaštita EU, jer su po prilici ...u fenjer. Treba im novaca a Srbija je laka roba sa vlastodršcima koji su laki kao lake ženske. Moš im sve uraditi i još im naplatiti. To je gore od lake ženske. Ali, ako bude napada sa bilo koje strane, svi znamo. Biće ga iznenada i to u vreme dok piloti odbrane piju kafu u bundestag bifeu. Nikada i nigde piloti nisu bili dignuti baš pre napada. Pa niko nije blesav da krade kajsije dok se ker šeta baš u tom delu bašte. A najgluplje je što oni svi znaju da su meta baš uoči napada i da ih i jedna i druga strana može skinuti ko glinene golubove. Biće da oni ipak to demonstriraju naplaćivanje kredita baltizerima, sigurni da ih ipak niko neće napasti. Još nije ni blizu mogućnost takvih providnih napada. Ponekad imam utisak da Merkelova tačno priča i radi što joj Putin naredi. Kao ovog puta, na primer. A to mi pogađanje nije strano, jer imam dosta iskustva sa ovim našima. Mi ćemo pričati protiv vas ponekad, da narod misli kako smo fini, ali ćemo vam sve potpisivati kad vi kažete. Ili, Nikolići će pričati i "raditi" pro-ruski, ali neće ništa potpisati sa Rusima, a ja ću biti pro-evropski kao demokrata. Providno, ali bih voleo da sam u pravu i za merkelovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *