MERKELOVA PRETI RUSIJI: Iduće nedelje drugi talas sankcija

MERKELOVA PRETI RUSIJI: Iduće nedelje drugi talas sankcija

13 marta 2014

German Chancellor Angela Merkel-1375377Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas upozorila da će Evropska unija sledeće nedelje uvesti oštrije sankcije Rusiji ukoliko narednih dana zvanična Moskva jasnije ne pokaže da je voljna da se uključi u rad „kontakt grupe“ u pokušaju iznalaženja diplomatskog rešenja za ukrajinsku krizu.

„Pre gotovo nedelju dana smo rekli da ćemo, ukoliko u narednih nekoliko dana ti napori ne urode rezultatima, morati da razmotrimo drugi talas sankcija“, rekla je Merkelova tokom posete Varšavi, a preneo Rojters.

Ona je dodala: „Od tada je prošlo šest dana i moramo da priznamo da, iako ćemo nastaviti sa naporima za formiranje kontakt grupe, dosad nismo postigli nikakav napredak.“

Ukoliko do ponedeljka ne bude postignut napredak po tom pitanju, ministri spoljnih poslova članica Evropske unije će uvesti sankcije kao što su vizna ograničenja i zamrzavanje imovine onim zvaničnicima koji su odgovorni za mere koje je Rusija preduzela po pitanju Ukrajine, navela je nemačka kancelarka i najavila da će lideri EU o tome razgovarati na samitu u četvrtak, 20. marta.

Merkelova i poljski premijer Donald Tusk su takođe rekli da su lideri EU nestrpljivi da na samitu sledeće nedelje potpišu politički deo Sporazuma o pridruživanju sa prozapadno nastrojenom ukrajinskom vladom.

„Politički deo Sporazuma o pridruživanju treba potpisati uskoro i nastojaćemo da se to dogodi na sledećem samitu EU“, navela je kancelarka, dodavši da je jedan od ciljeva da se olakša izvoz ukrajinskih proizvoda na tržište Unije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    MALA PRIPADNICA NACISTIČKE MLADEŽI MOŽE SAMO DA PRETI I VIŠE NIŠTA. AMERIČKO-NACISTIČKA KOALICIJA JE PRED KOLAPSOM . DOŠAO JE KRAJ AMERIČKOJ HEGEMONIJI I SHVATANJA SVETA PO NJIHOVOM RECEPTU DEMOKRATIJE. SVET JE KRENUO DA POSTAJE LEPŠE MESTO ZA ŽIVOT ZAHVALJUJUĆI RUSIJI I VLADIMIRU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *