МЕРКЕЛОВА ПРЕТИ: То се мора спречити

МЕРКЕЛОВА ПРЕТИ: То се мора спречити

23 маја 2021

Немачка канцеларка Ангела Меркел запретила je оштрим законским мерама онима који на про-палестинским протестима узвикују антисемитске пароле.

„Ко на улице наших градова износи мржњу против Јевреја, ко узвикује пароле против једног народа, тај делује ван граница устава. Таква дела се морају спречити, а починитељи морају да осете последице свог деловања“, рекла је Меркел у својој редовној недељној видео-поруци.Она је поводом сутрашњег Дана немачког устава указала на то да тај документ гарантује право на мирно окупљање и изражавање властитог мишљења, пренела је Хина.

„Али немачки устав не даје простора нападима на особе друге вере, нити насиљу“, додала је.

Меркел је указала на „неподношљиве антисемитске изјаве“ на протестима протеклих дана широм Немачке.
На скуповима протеклих дана је долазило до сукоба с полицијом која је интервенисала због непридржавања мера ношења маски и одржавања социјалне дистанце.

KOMENTARI6 коментара

 1. Archelay says:

  A ja mislio da je nemacki ustav ozbiljna stvar A,ono,da se shvatiti da je to pokrice vladinih poteza ili stav pojedinaca.O Jevrejima tako a o Srbima i Makedoncima,onako.E,kad je tako,a tako je onda zasto njen prekookejanski Tutor ne bi izvoljevao do mile vollje?Sumnjam da ona ne shvata sta joj se desava ali,za utehu-u ime"demokratije".

  • milanm says:

   Da'l je vreme da se resi pitanje Kosovo?

   • Velika Metla says:

    миланм, КО да ти реши питање " косове"? Педерилезбоси и остали срПијански фукарлук ? Или они "бојовници" Муслијини које шаље по свету да чифутима пуне џепове ? Нема од тога ништа.

  • persida says:

   Jevrejska jajara brani Jevreje, po zadatku.

 2. Риста says:

  Па да. Јесте. Меркелова је швабица а швабе волу Јевреје. Меркелова воли јевреје више него њен дека а само мало више него њен тајка. Као, Меркелова брани Јевреје? Који црни хумор. Кад читам негде како неки герман брани јевреје, ја се ома збуним. Меркелова зна да то све лаже али не сме то и да каже. А и црнце јако воле. Нарочито од када је ишла да тражи своје злато које њен деда сакупио од златних зуба јевреја, од Мерику, па тамо сусрела Обаму. А обама био баш мекан. И дао је Меркеловој пуну торбицу злата и упутства. Никада нећу заборавити тај историјски сусрет који је окрено Меркелкин живот наопачке. А како је она сва наопачке, некако није лако видети све то на њој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u