МЕРКЕЛОВА ПРЕТИ: То се мора спречити

MERKELOVA PRETI: To se mora sprečiti

23 maja 2021

Nemačka kancelarka Angela Merkel zapretila je oštrim zakonskim merama onima koji na pro-palestinskim protestima uzvikuju antisemitske parole.

„Ko na ulice naših gradova iznosi mržnju protiv Jevreja, ko uzvikuje parole protiv jednog naroda, taj deluje van granica ustava. Takva dela se moraju sprečiti, a počinitelji moraju da osete posledice svog delovanja“, rekla je Merkel u svojoj redovnoj nedeljnoj video-poruci.Ona je povodom sutrašnjeg Dana nemačkog ustava ukazala na to da taj dokument garantuje pravo na mirno okupljanje i izražavanje vlastitog mišljenja, prenela je Hina.

„Ali nemački ustav ne daje prostora napadima na osobe druge vere, niti nasilju“, dodala je.

Merkel je ukazala na „nepodnošljive antisemitske izjave“ na protestima proteklih dana širom Nemačke.
Na skupovima proteklih dana je dolazilo do sukoba s policijom koja je intervenisala zbog nepridržavanja mera nošenja maski i održavanja socijalne distance.

KOMENTARI6 komentara

 1. Archelay says:

  A ja mislio da je nemacki ustav ozbiljna stvar A,ono,da se shvatiti da je to pokrice vladinih poteza ili stav pojedinaca.O Jevrejima tako a o Srbima i Makedoncima,onako.E,kad je tako,a tako je onda zasto njen prekookejanski Tutor ne bi izvoljevao do mile vollje?Sumnjam da ona ne shvata sta joj se desava ali,za utehu-u ime"demokratije".

  • milanm says:

   Da'l je vreme da se resi pitanje Kosovo?

   • Velika Metla says:

    milanm, KO da ti reši pitanje " kosove"? Pederilezbosi i ostali srPijanski fukarluk ? Ili oni "bojovnici" Muslijini koje šalje po svetu da čifutima pune džepove ? Nema od toga ništa.

 2. Ivke says:

  Hicina cera je jevrejka kao sto je i on bio

  • persida says:

   Jevrejska jajara brani Jevreje, po zadatku.

 3. Rista says:

  Pa da. Jeste. Merkelova je švabica a švabe volu Jevreje. Merkelova voli jevreje više nego njen deka a samo malo više nego njen tajka. Kao, Merkelova brani Jevreje? Koji crni humor. Kad čitam negde kako neki german brani jevreje, ja se oma zbunim. Merkelova zna da to sve laže ali ne sme to i da kaže. A i crnce jako vole. Naročito od kada je išla da traži svoje zlato koje njen deda sakupio od zlatnih zuba jevreja, od Meriku, pa tamo susrela Obamu. A obama bio baš mekan. I dao je Merkelovoj punu torbicu zlata i uputstva. Nikada neću zaboraviti taj istorijski susret koji je okreno Merkelkin život naopačke. A kako je ona sva naopačke, nekako nije lako videti sve to na njoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *