Merkelova protiv uvođenja sankcija Rusiji

Merkelova protiv uvođenja sankcija Rusiji

27 marta 2014

Angela-Merkel--007Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi krizu nastalu zbog Ukrajine trebalo rešiti političkim sredstvima, bez nametanja ekonomskih sankcija Rusiji.

Kancelarka Merkel je u Berlinu rekla da Zapad nije dostigao fazu koja podrazumeva nametanje ekonomskih sankcija Rusiji, prenela je ruska agencija ITAR-TASS njenu izjavu datu nakon što je razgovarala sa južnokorejskom predsednicom Park Geun Hjueo.

„Nadam se i da ćemo uspeti da ih izbegnemo (sankcije)“, rekla je ona i dodala da nije zainteresovana za eskalaciju već da naprotiv radi na deeskalaciji situacije.

Nemački stručnjaci kažu da bi ekonomske sankcije protiv Rusije, koju žele da joj nametnu zapadne zemlje zbog situacije u Ukrajini i na Krimu, mogle negativno da utiču na nemačku ekonomiju.

Nemačko-ruska trgovinska razmena u 2013. godini je dostigla vrednost od 76 milijardi evra, oko 6.000 nemačkih kompanija posluje u Rusiji, ukupan obim njihovih investicija iznosi 20 milijardi evra i oko 300.000 radnih mesta u Nemačkoj zavisi od ekonomskih odnosa Nemačke sa Rusijom, navodi ITAR-TASS.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    ANGELA RAZMIŠLJA SVOJOM GLAVOM A NE OBAMINOM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *