МЕРКЕЛОВА САОПШТИЛА: Америка је наш природни савезник

МЕРКЕЛОВА САОПШТИЛА: Америка је наш природни савезник

6 маја 2021

НАТО је суочен са променом у распореду снага у свету због економског и политичког јачања Кине и делимично врло агресивног понашања Русије, оценила је немачка канцеларка Ангела Меркел.

Као „остале изазове“ означила је пандемију коронавируса и заштиту климе.Нагласила је да су Сједињене Државе најважнији европски партнер и „природни и неизбежни савезник Немачке“.

Према њеним речима, европске државе „немају толико заједничких вредности и интереса“ни са једним другим регионом света“.

„Само заједно са Сједињеним Државама можемо ефикасно да учествујемо у глобализацији. Много смо јачи ако делимо заједничке ставове“, рекла је немачка канцеларка на конференцији „За трансатлантско партнерство оријентисано ка будућности“, коју је организовао немачки конзервативни савез CDU/CSU.

Још је додала: Са Сједињеним Државама веома смо повезани. И због руке помирења после Другог светског рата и због подршке у време поновног уједињења Немачке 1989-1990.

У марту је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг оптужио Русију за „агресивно понашање“ и позвао Москву да „обузда своје поступке“.

Немачка министарка одбране Анегрет Крамп-Каренбауер објаснила је знатно повећане издатке за наоружање „понашањем Русије“.

Владимир Путин је изјавио да Русија неће нападати никога и да са „руском претњом“ манипулишу земље које желе да буду у улози претходнице у борби против Русије и да на томе профитирају.

KOMENTARI7 коментара

 1. Ivke says:

  Samo da znate. Prirodni i genetski vam je Rusija a sto ta p*derusa prica znaci okupator

 2. Vlad Cepeš says:

  о к у п а т о р

 3. padre says:

  Da mi je samo znati, šta je to "agresivno ponašanje" i kakose to Rusija "agesivno ponaša"?Po mom mišljenju to je upotrebljivo za Rusiju i Kinu, kad nea ništa konkretno!Mnogo si aresivan bato, ja ću tebe u aps!

 4. Kalipso says:

  sto se pokazalo u dva svetska rata..

 5. Duca says:

  "Prirodni saveznik" je onaj na drugom kontinentu, a "prirodni protivnik" je onaj pored tebe. Oduvek sam verovao da je angelina pojam inteligencije, a sada se to dokazuje... Da nešto vredi, bila bi fizičar za šta se školovala (kao i solana uostalom), ali ako si na dnu u struci, imaš kvalifikaciju da danas budeš na vrhu u politici. A kako da okupator njene države bude prirodni saveznik, to znaju samo ona i njoj slični.

  • Geto says:

   Zaboravlja se da obe ove zemlje su pod jakim uticajem Vatikanskih struktura koji usklađuje uvek komplikovane odnose t.z.zapadnih zemalja. Taj aspekt treba uzimati uvek u obzir baš zato što pokušavaju preko kontrolisanih medija da nas zavaraju..

 6. test01 says:

  Lepo je priznala kojem klanu pripada i da ispunjava GLOBALISTICKE ciljeve (kao i Hitler): "Samo zajedno sa Sjedinjenim Državama možemo efikasno da učestvujemo u globalizaciji."

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u