МЕРКЕЛОВА ШОКИРАЛА ТРАМПА: Открила му његово порекло

MERKELOVA ŠOKIRALA TRAMPA: Otkrila mu njegovo poreklo

30 aprila 2018

ANGELA Merkel predložila je u Beloj kući Donaldu Trampu da zajedno sa njom poseti rodno mesto svojih predaka po muškoj liniji.

Imala je u vidu opštinu Kalštad u pokrajini Rajnland-Pfalc odakle su se u SAD u 19. veku iselili Trampovi pra-pradeda i pra-prababa.

Ovo je nemačkom visokotiražnom dnevnom listu Bild otkrio jedan od članova `delegacije` koja je Merkelovu pratila  u poseti Vašingtonu.

Ovaj list tvrdi da je Merkelova ponudom želela da ukaže američkom lideru, sa kojim je razgovarala nešto duže od dva sata, da ima nemačke korene i da sa njenom zemljom treba da ima posebne veze i odnose.Nemačlka kancelarka je Trampu poklonila gravuru iz 1705-te godine sa kartom Pfalca. Na toj karti se jasno vidi i Kalštat.

Trampov predak koji se iselio u Ameriku zvao se Fridrih Trump, a u SADF se prozvao Frederikom Trampom.

Rodio se u Kalštatu 1869-te, a već 1885-te je emigrirao u Sjedinjene Države.

Bild, inače, piše da Merkel nije uspeja da nagovori Trampa da popusti ni povodom `atomskog sporazuma` sa Iranom, ni povodom spiska zemalja kojima će SAD od 1. maja uvesti carine na čelik i aluminijum.

Kancelarka je u Vašingtonu rekla da je o tim carinama (25 i 10 odsto) razgovarala sa domaćinom i da je na potezu Tramp.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Trampov otac je svojevremeno dao novac za izgradju jevrejskog centra za studije religije (jevrejske naravno). Sta mislite da li bi neko ko nije Jevrejin napravio takvu donaciju? Trampovi mogu biti poreklom iz Nemacke, ali nisu Nemci.

  • MI says:

   Normalno je da je Civut. A ni Merkelova nije bas cista.Ovakve svinjarije po svetu mogu praviti samo Civuti. Ali kraj je blizu. Kada stampanje valute postane privilegija i drugih, sistem se zatvara. Svi mali oslonjeni na takav poredak propadaju i samo realna proizvodnja postaje izvor prihoda. Srbijo izdrzi samo jos malo. Vec sada djavolu nude dusu,kao Faust, ali je ona u bescenje. Zbogom balkanska braco, Kina zna cija mje buducnost izvesna.

 2. padre says:

  Da sa ja Nemac, ne bi se hvali time!

 3. punca says:

  Tramp ima SSnemačke korene .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *