Меркелова: Србија није ратна зона!

Merkelova: Srbija nije ratna zona!

25 avgusta 2015

merkel_2622302bEvropa se suočava sa situacijom koja nije dostojna same Evrope, ocenila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel, napominjući da Nemačka treba da ponudi azil onima koji stižu iz ratnih zona, ali da ne može da primi sve migrante.

Merkel je u razgovoru sa građanima Duizburga, gde živi brojna migrantska zajednica, istakla da će Nemačka olakšati uspostavljanje centara za azil i da će savezna vlada povećati podršku pokrajinama i opštinama za rešavanje krize.

Ekonomski jače zemlje, poput Nemačke, mogu, kako je rekla, da podnesu veći teret, ali one ne mogu same da reše problem, prenose nemački mediji.

„Ne možemo da imamo tri ili četiri zemlje koje nose sav teret. Svako ko nije gonjen, ko ne dolazi iz zemlje zahvaćene građanskim ratom – ne možemo da se ponašamo kao da će da ostane“, navela je Merkel.

„To je teško. Ali Srbija, Albanija i Kosovo nisu zemlje u kojima besni građanski rat“, rekla je kancelarka.

Nemačka mora da ponudi azil onima koji stižu iz ratnih zona, ali ne može da primi sve migrante, naglasila je ona.

Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland juče su ocenili da je potreban zajednički odgovor EU na ovu krizu i ravnopravnu raspodelu izbeglica među svih 28 članica Unije.

KOMENTARI2 komentara

  1. mija says:

    Srbija je primila milion i po izbeglica iz bivših jugoslovenskih republika, žrtava vaših ratnih igara. Od nje dosta za sledećih 100 godina. Ne gledajte i ne očekujte ništa više od nas. Vi vodite ratove radi svog profita, a mi treba da snosimo posledice ovako jadni i siromašni. Marš džukelo!

  2. mija says:

    Ljigavi Vučić se verovatno već dogovorio sa njima za neke pare, čim ona izlazi pred javnost sa ovakvim idejama. Ako on ne može da namakne pare za izbore, to je njegov problem, neka se on lično prostituiše, neka ponudi svoje smrdljivo dupe nekom tamo, ima ih, a ne da gura Srbiju u prostituciju. On i njegovi će jedan deo novca potrošiti na izbore, drugi deo potrpati u svoje džepove, a nama će ostaviti nerešiv problem. Milioni ljudi će boraviti u Srbiji nezaposleno. Jedno vreme će sedeti mirno ako budu dobijali redovno svojih 10 e, a onda će krenuti u kriminal. Ako ne iz preke potrebe, ono iz dosade. Medjusobne tuče su već počele, uskoro će se one proširiti i na lokalno stanovništvo. Silovanja, pljačke i drugi kriminal su neizbežni, a pošto dolaze iz područja gde je terorizam svakodnevno prisutan, biće u Srbiji i terorizma. Kome to treba? Vučića baš briga. On je na proputovanju kroz Srbiju. A mi? A naša deca, unuci? Kako će oni živeti u takvoj Srbiji u kojoj će većinsko stanovništvo biti izbegličko arapsko i muslimansko? Šta će ostati od Srbije i od nas? Vučiću, zaustavi se, da ne bismo morali mi da te zaustavljamo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *