Меркелова ставила до знања Трампу да не жели да нове санкције САД против Русије погађају њен бизнис

Меркелова ставила до знања Трампу да не жели да нове санкције САД против Русије погађају њен бизнис

28 априла 2018

АНГЕЛА Меркел имала је у Вашингтону своју досад најтежу „рунду“ са Доналдом Трампом. Понајвише због Русије и `побуне` доброг дела немачког бизниса против најновијих америчких антируских санкција.

Шта ће се даље догађати тек ће се видели, а чињеница је да је немачка канцеларка на заједничкој конференцији за медије са домаћином рекла:

„Нико није заинтересован за лоше односе са Русијом, али морамо о разногласјима са њом отворено говорити. На пример, поводом Украјине. Ту ствари треба називати њиховим правим именима. Зато смо, наравно, разговарали о Укајини поводом које тесно сарађујемо против нелегитимних дејстава Русије. Разговарали смо и о политици Русије у Сирији и њеној улози у тој земљи. Дакако, и о могућим последицама за Немачку америчких санкција против Русије“.

У наставку је додала и прецизирала само оволико:

„Тесно поводом санкција сарађујемо са администрацијом САД, народчито са министром финансија. Желимо да схватимо какве ће побочне ефекте имати“.

Убрзо се поново вратила на Украјину, нафгласивши: „Изванредно је важна територијална целовитост земље каква је Украјина и она мора бити поштована“.

Додала је да САД и Немачка на једнак начин гледају на улогу Русије у Сирији и да у Берлину „главобољу“ изазива улога Ирана у Сирији и Либану и да утицај Техерана мора бити ограничен.

Трамп је избегао да одговори на новинарско питање да ли су САД спремне за војну акцију против Ирана, али је истакао да Иран „не сме извући корист из победе Запада над Исламском државом“.

Изразио је очекивање да ће европске чланице НАТО повећати војне расходе изнад 2 одсто свог националног БДП.

„Размотрили смо потребу јачања НАТО и надам се да ће све државе алијансе трошити знатно преко тих два одсто. Наши савезници из НАТО морају поштено плаћати свој удео за заједничку одбрану“ – подвукао је амерички лидер.

На крају је рекао да није искључено да ће бити присутан када у Јерусалиму буде отварана америчка амбасада

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Свако само брани свој џеп, ова планете је у власти материјализма и демонских сила, заиста је небитно како ћемо и када сви отићи у пакао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u