МЕРКЕЛОВА: Вучић се бори свакодневно за стабилни Балкан

MERKELOVA: Vučić se bori svakodnevno za stabilni Balkan

7 novembra 2018

Predsedniku Srbije i lideru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću upućene su večeras, na Samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju, pohvale za ekonomske rezultate koje je postigla Srbija.

Kako „Novosti“ saznaju, nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je večeras tokom sastanka da se Vučić na dnevnom nivou bori za stabilnost Balkana.Na Samitu šefova država i vlada iz redova EPP, Vučić je govorio o potrebi da evropski narodnjaci pobede na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Takođe je preneo i rezultate koje je Srbija ostvarila u mnogim oblastima, te i o značaju stabilnosti i mira u regionu.

Govor predsednika Srbije dobio je najveći aplauz, a nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se Vučić na dnevnom nivou bori za stabilnost Balkana.

Inače, predsednik Srbije sedeo je u prvom redu ispred bine, između predsednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sedeli su još hrvatski premijer Andrej Plenković, mađarski premijer Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori.

Za stolom pored njih sedeli su kandidati za nosioce liste EPP na predstojećim izborima za Evrospki parlament Manfred Veber i Aleksandr Stub, nemačka kancelarka Angela Merel, predsednik Saveta EU Donald Tusk, predsednik Evrspkog parlamenta Antonio Tajani, kao i predsednik Kipras Nikos Anstasijades.

Pred večerašnji susret, u dvorani u kojoj se održava Samit, visoki funkcioneri EU, među kojima predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, evropski komesar za proširenje Johanes Han, izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, te i austrijski kancelar Sebastijan Kurc posebno su se srdačno pozdravili sa srpskim predsednikom.

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  Koje ekonomske rezultate kada je drzava skoro totalno unistena? Cim ga hvale znaci da je dobar za njih a ne za Srbiju posto je narod sve siromasniji a naprednjaci nastavljaju da rasprodaju sve zivo. Kada vucic zvanicno potpise da predaje Srpski KiM siptarima tek tada ce da ga hvale - a to sto ga Srbi i sada kunu mu nista ne znaci. Samo napreDNO !!!!

 2. DUSKO says:

  STO SE VISE BORI ZA STABILAN BALKAN, SRBIJA SVE NESTABILNIJA !!!

 3. rodja says:

  Bravo test01!!! Cim zapad nekog našeg hvale, znaci da je dobar za njih, da je loše za Srbiju, posto su država i narod sve siromasniji. Preduzeća nisu A naprednjaci nastavljaju i dalje da rasprodaju sve zivo. Preduzeća nam nisu propala, kako se kaže u političkom žargonu, već su uništavana. Ali, zato: "Govor predsednika Srbije dobio je najveći aplauz, a nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se Vučić na dnevnom nivou bori za stabilnost Balkana. Inače, predsednik Srbije sedeo je u prvom redu ispred bine, između predsednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sedeli su još hrvatski premijer Andrej Plenković, mađarski premijer Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori. Za stolom pored njih sedeli su kandidati za nosioce liste EPP na predstojećim izborima za Evrospki parlament Manfred Veber i Aleksandr Stub, nemačka kancelarka Angela Merel, predsednik Saveta EU Donald Tusk, predsednik Evrspkog parlamenta Antonio Tajani, kao i predsednik Kipras Nikos Anstasijades." Veoma važno!!!

  • Paul Simonon says:

   Rođo, velika je čast za našeg predsednika što se lično sastaje sa kancelarkom Angelom Merkel, retko koji kvisling ima priliku da mu lično firer uruči befel šta treba da radi ubuduće, i da ga uštine za rumeni obraz!

 4. Deda Micko says:

  Hvali gazda svoga slugu, nista novo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *