МЕРКЕЛОВА ЗАБРИНУТА: Могућ војни сукоб у Европи!?

MERKELOVA ZABRINUTA: Moguć vojni sukob u Evropi!?

30 septembra 2020

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, izjavio je danas da Nemačka opstruira rad Suda za zločine OVK, kako bi preuzela međunarodnu poziciju koju ima SAD.

Beriša je rekao da je Specijalni sud koji se bavi zločinima OVK, napravljen inicijativom SAD kojima je stalo da se problem žrtava reši.– Nemačka vrši pritisak, ja bih rekao da je ona destruktivni element u ovom trenutku koji čini sve da se izbegnu delovanja suda – kazao je Beriša i ocenio da Nemačka, a time i EU, želi da zauzme smesto pre SAD

– A poznato je da je Amerika stvorila (tzv.) Kosovo – rekao je on.

Prema njegovim rečima, nemoguće je da EU, Velika Britanija i SAD nisu znali za „zlodela na Kosovu i Metohiji“ i da je došlo do razlaza između EU i SAD kojoj je stalo da reši problem žrtava.

– Hapšenje čelnih ljudi OVK Gucatija i Haradinaja je rađeno po nalogu tužilaštva i suda iz Prištine i to je radila sudska policija. Očekivanje je da će ovaj sud na kraju završiti sa obavezujućim presudama – kazao je Beriša.

Beriša je naveo da je svima koji su bili deo OVK jasno da moraju da se sklone sa političke scene i da prihvate odgovornost za zločine, te da su mnogi to učinili osim Ramuša Haradinaja.

Govoreći o curenju dokumenata Suda u Hagu, Beriša je rekao da su time ugroženi svedoci zločina.

– Imali smo slučaj da je Nasim Haradinaj čak jednu porodicu identifikovao i tako ugrozio i imali smo prostor da je slaba reakcija evropskog političkog društva i EU na postupak i curenje dokumenata – kazao je on.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

  2. Za Srbiju says:

    Neće oni osuditi svoje saveznike, svoju prljavu šiptarsku pešadiju, jer bi morali da sude i samima sebi. Cilj je da se ukupna krivica, za njihova nedela, baci na nas i da se zapad oslobodi odgovornosti. Zbog toga je bitno da priznamo terorističku tvorevinu Kosovo.

  3. Slobodanka says:

    Svadjaju se medjusobno oko vlasništva nad ratnim plenom Kosovo*, slično kao u Libiji. Libiju su srušili veoma složno, ali posle se svadjaju oko libijskog ratnog naftnog plena. Kosovo* geografski pripada Evropi, ali ta činjenica Nemačkoj neće biti od koristi. Amerika je stvorila Kosovo* i ona će najviše da se pita. Ni EU nije stvorena bez saglasnosti Amerike. Zauzvrat vazalna EU u korist Amerike privukla je 14 novih članica u vojnu alijansu koju predvodi najjača sila Amerika. To su: Poljska, Češka, Madjarska; Estonija, Letonija, Litvanija, Slovačka, Rumunija, Bugarska, Slovenija; Hrvatska, Albanija, Crna Gora, S. Makedonija. Pritom treba spomenuti i istočnu Nemačku. Interesantno da ni jedna bivša članica Varšavskog pakta nije vojno napadnuta, jedino ima postradalih tokom kratkotrajne rumunske revolucije. Ratom je raskomadana samo bivša Jugoslavija koja nikad nije bila u članstvu za Ameriku neprijateljskog Varšavskog pakta. Amerikanci su na prostoru bivše Jugoslavije sproveli ratno širenje svoje vojne alijanse. Penzionisani američki ratni generali u Zagrebu napravili su plan za hrvatsku Oluju, obučavali su hrvatsku vojsku i još Amerikanci su neutralisali PVO centre u nekadašnjoj RSK. Da li će biti potrebna neka nova ratna Oluja da bi Amerika čvrsto za sebe zadržala Balkan? Ne, niti Nemačka može da je izazove. Nemačka će samo dobiti još više po nosu zbog svog najnovijeg mešanja u rad suda za zločine OVK. Rad tog suda mogao bi da eliminiše nemačke kadrove na tkzv Kosovu*, zbog toga je zabrinuta Merkelova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *