МЕРКЕЛОВА ЗАПРЕТИЛА ПУТИНУ: На столу и Северни ток!

MERKELOVA ZAPRETILA PUTINU: Na stolu i Severni tok!

8 septembra 2020

Kancelarka Angela Merkel stavila je gasovod Severni tok 2 na sto i ne isključuje mogućnost da njime preti kao potencijalni odgovor ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, zbog trovanja opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.Dok raste pritisak na Nemačku da odustane od završetka gasovoda Severni tok 2, zahvaćenog diplomatskim sukobom SAD-a, Rusije i Nemačke, analitičari govore da li će Evropi i Nemačkoj zaista biti potreban gas koji bi se njime dopremao, barem sledećih nekoliko godina.

Gradnja, odnosno završteak Severnog toka 2 je zaustavljen je zbog američkih sankcija, a napetost između Nemačke i Rusije eskalirala je od trovanja Navaljnog.

Evropa je za to vreme, piše Bloomberg, preplavljena jeftinim gasom i potražnja će verovatno da ostane stabilna.

Rusija i Nemačka tvrde da je Severni tok 2 vitalna linija koja će nadoknaditi sve manju evropsku proizvodnju. Međutim, gas godinama stiže drugim gasovodima i tankerima čak iz SAD-a i Katara, a evropske referentne cene više su nego prepolovljene od vrhunca 2018. godine.

Dodaje kako se, kada je 2015. godine dogovorena gradnja Severnog toka 2, na prirodni gas široko gledalo kao na gorivo koje će biti poželjno pored energije iz vetra i sunca. Od tada su troškovi obnovljive energije naglo pali, slabeći poziciju fosilnih goriva.

(Telegraf)

KOMENTARI16 komentara

 1. Kulak says:

  Merkelača priča budalaštine.Da je neko hteo da ubije Navaljnog,dao bi mu otrov koji ubija.Ko bi imao korist od toga da nekom daje otrov koji ne ubija,već samo stvara medijsku aferu?Niko pametan.

 2. šiško says:

  Iiii... šta je Putin (hladno) odgovorio adolfini?

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Čudni su ovi pokušaji ubijanja otrovima koji ne ubijaju.Da mu sledeći put daju Coca Colu?

   • Portopranco says:

    Coca Cola je opasna,uništava jetru.Navaljni je izgleda popio limunadu ili gusti sok.Samo što Švabe čim u Rusiji neko nešto popije odmah viču novičok,novičok!!!

   • Žarko says:

    Pa njegovi problemi i jesu od preterane upotrebe kokakole i Red Bula!

  • EUro Cmiiilo Montenigro says:

   Telegraf...nepotrebno trositi vreme na citanje teksta.

 3. Portopranco says:

  Idu ga ubiti pa ga truju otrovom koji ne ubija?Meni je to čudno,kao i svakom ko ima zdrav razum.Sve liči na nekakvu medijsku manipulaciju.Adolfina ima prozirnu i providnu propagandu.

 4. petrovgrad says:

  U potpunosti razumem situaciju u kojoj se nalazi Rusija. Nije lako sada Rusima, očas posla SS trupe u mešovitom sastavu snaga iz EU mogu da krenu pravac Moskva. Rusija svakog dana doživljava poniženje i ucene od Germana. Zapadni sateliti Holandija, Belgija, Finska, Poljska, Norveška, Hrvatska, Crna Gora uvode sankcije Rusiji. Takvo poniženje Jelcin nije dozvoljavao. Ja volim Rusiju i cenim Putina, ali je mnogo labav i popustljiv prema zapadu. Mnogo dozvoljava da ga ponižavaju sa zapada.

 5. test01 says:

  Nas narod kaze "Ko sa decom spava - upisan se budi".Meni nije jasno zasto Rusija dozvoljava da je "zapisava" (izvinite na izrazu ali je opisiv) kako ko stigne, kao kuce sto to radi na svakoj banderi. Zapad razume samo jezik sile i ostre- reciprocne odgovore koji ih udaraju po dzepu. Ovo sa "Nevaljavim" je zajebancija (da oprostite). Ovo je njegovo najvece dostignuce do sada - da se zahvali svojim mentorima. U stvari mrtav bi im jos bolje posluzio ali ga spasise u Ruskoj bolnici...

 6. Cetnik says:

  Od Merkelove još jedino cvika Vučić.

 7. Cetnik says:

  Od Merkelove još jedino cvika Vučić.

 8. Kulak says:

  Ima li Merkelača još koji vic za danas?

  • Beli Orao says:

   Ima , merkelača reče da će kupovati gas od D. Trampa !!!

 9. Beli Orao says:

  I znate zašto, zato što je vučić potpisao da će i on da kupuje o Trampa!!!

 10. Biogradlija says:

  Navaljni već trči kao zec.Da je popio novičok došlo bi do suženja zenice oka i sigurno bi umro.Dakle,Švabe lažu,nije u pitanju novičok.Popio je on nešto drugo.

 11. Kulak says:

  Krajnje je vreme da se počne intezivno pisati o trovanjima koje vrši CIA.A tek Mosad.Šta li sve oni u pića podmeću?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *