МЕРКЕЛОВУ ПИТАЛИ ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН УБИЦА: Ово је њен одговор (ВИДЕО)

MERKELOVU PITALI DA LI JE PUTIN UBICA: Ovo je njen odgovor (VIDEO)

21 aprila 2021

Poznat po svojim skandalima, ukrajinski narodni poslanik Aleksej Gončarenko, koji zastupa svoju zemlju u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), bio je zapažen po više provokacija tokom poslednjeg zasedanja tog tela. Ispitivao je nemačku kancelarku Angelu Merkel.„Imam pitanje za vas, na koje bih želeo da dobijem nedvosmislen odgovor: da ili ne. Da li je Putin ubica? Hvala vam“, obratio se ukrajinski poslanik nemačkoj kancelarki.

Zbog toga ga je kritikovao i predsednik PSSE Hendrik Dems, koji je takve reči nazvao neprihvatljivim.

Merkelova je odbila da odgovori, ali predstavnik Kijeva već se pohvalio „pobedom“.

Nemačka kancelarka je u svom odgovoru uveravala da se ne uzdržava u kritikama ruskog predsednika Vladimira Putina, već u ličnoj komunikaciji s njim.

„Što se tiče Putina, reći ću svojim rečima da se, kada je reč o kritici, ne uzdržavam, govorim lično, ovo je moj stil u ovom fenomenu“, rekla je nemačka kancelarka.

Na ovo je dodala da se ne slaže sa svime što se događa u Rusiji, gde postoji mnogo sukoba koji komplikuju odnose. Međutim, prema nemačkoj liderki, neophodno je ostati u dijalogu pod bilo kojim uslovima.

 

(Pravda)

KOMENTARI17 komentara

 1. persida says:

  Hitlerova cerka opet hitlerise.

  • Ivana says:

   Hvala glupim Rusma šta su oprostili nemcima i ostavili ih na životu nakon ubojstva miliona Rusa. Hvala i glupim Srbima šta su hrvatima oprostili tri genocida nad Srbima a Srbija sve manja. Gde nam je danas Krajina, polovica Bosne, Srpska Crna Gora, Stara Južna Srbija (Makedonija) Kosovo? Bravo glupi Srbi samo oprost do poslednjeg.

   • Milan says:

    A ti si pametna pa bi povela u smrt preostalu polovinu Bosne > Republiku Srpsku. Najverovatnije zato stalno urličeš, nemaš mira dok i njih ne dokusuriš.

    • doktrina soka says:

     A ti si glupaca koja ne shvaca jedan komentar,ti o pojmu pojma nemas. Sedi jedan!

     • Milan says:

      Shvatam (ne "shvaćam")da bi Ivana ratovala non-stop do poslednjeg Sebina. Pa su joj Srbi glupi zato što ne igraju kako ona svira.

    • Ivana says:

     Ujko ne glumi Srbina i ne uspavljuj Srbe pred klanje to vam je specijalnost 1914, 1941, 1991 i ti bi još da mirni čekamo i da vam opraštamo "Milane"

 2. Mirjana says:

  Reakcija Angele Merkel, nešto detaljnije. „Ako pogledamo spoljne granice Evrope, biće nam jasno da su danas i mir i bezbednost, stabilnost i prosperitet nisu nešto što se podrazumeva. Situacija u Belorusiji, na istoku Ukrajine i na Krimu, u Pridnjestrovlju, Južnoj Osetiji, Abhaziji, Nagorno-Karabahu i, naravno, Siriji i Libiji je više nego zabrinjavajuća. U svim tim mestima vidimo da su ljudska prava i osnovna prava, uključujući slobodu govora i štampe, pod pritiskom i krše se“, istakla je kancelarka. Kako je dodala, to su „centralne vrednosti u ustavnim demokratskim državama“, a njihova zloupotreba ukazuje na „nepoverenje u sam evropski projekat“. Ona je naglasila da je, uprkos nesuglasicama, neophodno ostati u dijalogu sa Rusijom. „U suštini, imamo veoma mnogo sukoba sa Rusijom koji, nažalost, komplikuju naše odnose. Ali ja sam i dalje osoba koja sve vreme govori: moramo da razgovaramo jedni s drugima“, istakla je Merkelova, dodajući da bi „trebalo da ostanu u dijalogu“. Ona je naglasila da bi bilo pogrešno zatvoriti sve kanale dijaloga sa Rusijom.

 3. Milan says:

  U suštini na Zapadu ništa novo, naročito kad se setim jednog veoma duhovitog komentara negde iz 2016 ili 2017 godine. Komentar potiče od Ukrajinca iz Ukrajine. "U svetu Ukrajina se uzima (ceni) kao gomila gov*ana, koja leži na pragu Rusije. Amerikanci povremeno rasčeprkavaju tu gomilu palicama, da bi snažnije smrdelo i pritiskaju zvonce na ulaznom pragu Rusije. ... Isti komentar i dan danas važi za razne izjave iz EU, ili direktno iz država EU, takodje i za ovaj komentar Merkelove. A predsednik UkrajineZelenski? On je šraf Amerike u Ukrajini koji je uzeo na sebe dužnost da direktno rasčeprkava pomenutu gomilu gov*ana.

  • test01 says:

   ja licno krivim Rusiju za ovi situaciju. Ukrajina im je predsoblje, vecina stanovnistva Ukrajine su u stvari Rusi.. pa na kraju Rusija je ponikla sa te teritorije. Kako su Rusi dozvolili da im zapad to uradi pred nosom ni dan danas mi nije jasno.

   • KRLE says:

    Zašto bi Rusi bili krivi što Ukrajinci žele rat ? U Krimu su se i Rusi i Ukrajinci saglasili da žele u Rusiju - po međunarodnom pravu. Isto je sa Donbasom i Luganskom. A što se tiče raspad SSSR-a, pitaj zapad i izdajnika Jeljcina.

   • Mirjana says:

    Pokazala si da uopšte ne poznaješ istoriju Rusije sa ovim "pa na kraju Rusija je ponikla sa te teritorije". Jedan deo istoričara smatra da je prva prestonica drevne Rusije bila Ladoga jer u njoj je bila rezidencija Rjurika od 862-864 godine. Zatim je Rjurik preneo rezidenciju u Veliki Novgorod. Po nekim drugim izvorima Veliki Novogorod je odmah postao prestonia drevne Rusije i bio je to do 882 godine. Daqim širenjem države na jug godine 882 zauzimaju Kijev i zajedno sa vladarem stolica se premešta u Kijev. Velika glupost je napisati da Rusi- Rusija je ponikla sa teritorije današnje Ukrajine. Oblik drevne ruske države je bio izdužen od severa ka jugu. U prvoj fazi do 862 godine država se formira obuhvatajući mesto Ladoga i Belo jezero, Veliki Novogorod i jezero Iljmen, Stara Rus, Pskov, Polock, Rostov i Murom. U sledećoj fazi do 882 godine država se širi u pravcu juga formirajući užu teritoriju ka jugu u kojoj se nalaze gradovi Smolensk i Kijev. U trećoj fazi država dobija širinu na jugu proširujući se na Turov, Černigov, Perejaslavlj. Kako krajem IX veka saobraćaj je bio značajno usporen zbog nedostatka puteva i boljih transportnih sredstava koji će se razviti značajno kasnije, to je značilo da se i trgovina sa drugim državama veoma sporo se odvijala. Knez Oleg da bi taj problem donekle ublažio preneo je svoju rezidenciju, a time i prestonicu drevne ruske države u Kijev. Dakle nije Kijev bio važan centar, nego on se nalazio bliže važnim trgovačkim putevima pa je tako dobio značaj. Medjutim pokazalo se da grad sa takvim položajem i nije tako povoljan jer može biti predmet velikih osvajanja, osvojili su ga i uništili Mongoli početkom 13 veka. ... I sve do današnjih dana pokazalo se da je Ukrajina velika periferija Rusije koja je baš često bila na udaru i osvajana od raznih stranih zavojevača.

    • test01 says:

     Ne, zaista ne poznajem istoriju Rusije i pitam se ko je poznaje i da li i mi Srbi poznajemo nasu istoriju posto i dalje znamo samo ono sto nam se "servira". Kijev je jedna od prvih prestonica Rusije koja je nastala naseljavanjem Istočnih Slovena od kojih su nastali Rusi, Belorusi i Ukrajinci. Prva istočnoslovenska država bila je Kijevska Rusija, koja je primila hrišćanstvo iz Vizantije 988 ...

     • Mirjana says:

      Pišeš kao da te plaćaju ukronacisti, Rusi i Belorusi nisu nastali u Kijevu! Prema „Letopisu prohujalih vremena“ i drugim hronikama starijim od 862. godine, Rjurika su pozvali na vladavinu (pozivajući Varjage) plemena: Čuđ, Slavenje, Kriviči, Merja (Merjanje) i, moguće i Ves. Rjurik je počeo je da vlada u Ladogi (prema „Letopisu minulih vrmena“) ili u Novgorodu (prema Novgorodskoj prvoj hronici). Ovo je važno gde su tada živela ta plemena. Čuđ - pribaltičko-finska grupa plemena. Slavenje - bazen jezera Iljmenj i u gornjem toku reke Mologa, zovu ih i Iljmenski sloveni. Krivič i- savez plemena u gornjem toku reka Zapadna Dvina, Dnjepar i Volga. Merja (merjanje) - u gornjem Povoložju, na teritoriji savremene Jaroslavske, Ivanovske, Vladimirske, delimično Moskovske i Kostromske oblasti Rusije. Ves (vesi) među jezerima Nevo (Ladoško jezero), Onjego i Belo jezero. A Kijev će doći kasnije i biće južna periferija te prvobitne drevno ruske države.

 4. Mile says:

  O Putinu bi zapravo trebalo raspravljati koliko je sposoban, zatim u svojstvu predsednik Rusije koliko je korisna osoba za ceo svet. Ali Zapad neće to da dozvoli, te zato malo malo vode polemike o "ubici".

  • doktrina soka says:

   MSM jedu govna,Bajden je rekao Putinu da je ubica,a u vezi Navaljina,pa posto je Navaljin bio u Nemackoj na lecenju,pitanje je postavljeno i Merkelovoj,to je provokacija Merkelovoj za koga navija,Bajdenu reci da je budala ili Putinu da je ubica.

 5. Za Srbiju says:

  Nacistička babo! Nemoralna nakazo!

 6. KRLE says:

  Ne sme da kaže, treba da dobiju povoljan GAS od Rusije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *