МЕСЕЦ ДАНА ПАКЛА: Филм о КОРОНАВИРУСУ који морате погледати (ВИДЕО)

MESEC DANA PAKLA: Film o KORONAVIRUSU koji morate pogledati (VIDEO)

29 marta 2020

Dok je ostatak sveta tek površno pratio priču o novoj bolesti koja hara „tamo daleko“ i odmahivao rukom na medije koji su upozoravali da je pred vratima celog sveta izuzetno ozbiljna, duga i teška borba protiv nepoznatog i nevidljivog neprijatelja, kineske vlasti 23. januara krenule su sa serijom rigoroznih mera, ne samo u Vuhanu, već i ostalim gradovima u provinciji Hubei, u nadi da će tako zaustaviti širenje koronavirusa.

Iako se radi o priči koja, bar u Kini, ima sretan završetak, dokumentarni film „The Lockdown: One month in Wuhan“ mučan je podsetnik na mesec dana dugu borbu kineskih vlasti s bolešću koja je iz dana u dan uzimala sve više žrtava, a od početnih četrdesetak novoobolelih brojka se ubrzo popela na zastrašujućih 14 hiljada zaraženih u samo jednom danu.Kao što znamo, tamošnje vlasti nedavno su započele da polako ublažavaju mere posle perioda od sedam dana u kojem nije zabeležen nijedan novi slučaj.

I dok se društvenim mrežama šire prečesto glupe teorije zavere, snimci čiji je cilj da se umanji ozbiljnost pandemije i neproverene informacije, ovaj polusatni dokumentarac koji je u kratkom vremenu sakupio preko 15 miliona pregleda trebalo bi da bude novi „hit“. Posebno u državama čiji stanovnici još ne shvataju ozbiljnost situacije s kojom su suočeni.

Dokumentarac je bitan i zato što su međunarodni zdravstveni stručnjaci pohvalili poteze kineskih vlasti rekavši kako su bili ključni za usporavanje širenja virusa u ostatku sveta za bar dve do tri nedelje, a iskustva očigledno uspešne borbe protiv virusa od presudne su važnosti za države koje u ovu borbu tek kreću.

U isto vreme ovo je, kao što su autori filma kažu: „Posveta svima koji su se neumorno borili protiv virusa COVID-19 kako bi obuzdali epidemiju. Njihova odbrana čovečanstva ostaće zauvek zapamćena.“

(Mediji)

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  E, bas su odbranili covecanstvo. Koja jeftina politika, pravimo od planete zatvor, a sve u ime covecanstva, kako bi zastitili covecanstvo. Komendija na kvadrat.

  • Duh proroštva says:

   Nekada se govorilo: "Sve Srbe u jednu vreću, pa udri motkom." E, a sada to isto važi za ceo planet The Earth. Knez ovog sveta vlada iz vetra, kroz sinove nepokornosti. Opravdanje je; "Ekološki spas zemlje." Svaki čovek za života proizvede 50 tona ugljenika kao svoj otisak, puta 7 milijardi.

 2. Duh proroštva says:

  I konje ubijaju, zar ne? A i dinosaurusi su izumrli. Šta je tu čovek nešto bolji?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *