МЕСИЋ ОПЕТ О СРБИМА: Геншеру сам 1991. рекао да ће се Србија купати у крви

MESIĆ OPET O SRBIMA: Genšeru sam 1991. rekao da će se Srbija kupati u krvi

26 novembra 2018

POSLEDNJI predsednik SFRJ Stjepan Mesić otkrio je za Radio slobodnu Evropu da je nakon rata u Sloveniji 1991. godine, otišao tajno u Nemačku na razgovore sa šefom njene diplomatije Hansom Ditrihom Genšerom.

„Ja sam mu objasnio da će rat u Sloveniji biti kratak, da će biti krvav u Hrvatskoj, da će biti brutalan u Bosni i Hercegovini, a da će se na kraju i Srbija kupati u krvi. On je mene malo gledao, pa je na nemačkom pitao mog prijatelja Božu Dimnika, „jel se on to šali ili stvarno misli tako”, ističe Mesić za serijal 100 godina Jugoslavije koji organizuje RSE.Govoreći o Titu, Mesić je rekaoda vlast pod Titom u Jugoslaviji nije bila totalitarna, već, kako je rekao, autoritarna.

„Danas kada se izjednačavaju svi totalitarizmi, onda se i Jugoslavija koja nije bila totalitarna ubraja u to, a to najviše koriste oni koji žele promeniti istoriju, služeći se falsifikatima. Tito je sigurno najveća politička ličnost našeg prostora”, poručio je Mesić.

Na pitanje šta misli o pokušajima dela političke i intelektualne elite u Hrvatskoj da izjednače Nezavisnu Državu Hrvatsku i Titovu Jugoslaviju, Mesić je odgovorio da je „NDH svakako zločinački režim od prvog dana”.

„I ti zločini se nisu razlikovali osim što su bili brutalniji od nacifašističkih. Hitlerov režim u Nemačkoj je bio industrija smrti. Ubijali su one koji su drugačiji. I kod nas se dogodio isti slučaj, dakle, progonili su one koji su drugačiji – Jevreje, Rome, Srbe i Hrvate koji su drugačije mislili”, istakao je Mesić i zaključio:

„Nezavisna Država Hrvatska je počela sa zločinima i završila sa zločinima. U Hrvatskoj je bilo preko 60 logora. Najveći logor je bio u Jasenovcu, gde su se ubijali ljude samo zato što su drugačiji. Sada imate one falsifikatore koji jednostavno ne priznaju istoriju”, zaključio je Mesić.

KOMENTARI19 komentara

 1. Marko st says:

  Zlotvor!!! Kao i pogan mu otac!

  • Jerotije says:

   To su pricali i austrougari pre nego sto im se raspuklo carstvo...sitan igrac bi da ga upamti istorija kao velikana,ali,fukara ostaje fukara....

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Planirao je mesić da se Srbi podele na Srbe i jugoslovene pa da se između njih vodi građanski rat,ali se gadno prevario.Nisu mu u tom planu pomogli ni ustaški lobisti u Beogradu.Srbi su Srbi i jači su i mudriji od njegovih budalastih planova.I to je to.

 2. Zoran says:

  U Jasenovcu ce sigurno da se kupaju u krvi.

 3. NESO says:

  Dušmani bi to želeli.

 4. Kulak says:

  Sa Srbijom pogrešio.U Srbiji građanskog rata nije bilo.

 5. Vesko says:

  Antisrpski komunisti su razbili Jugoslaviju, to im je i bio plan od Kongresa KPJ u Drezdenu. Oni su se samo borili za vlast, i to oruzjem i nasiljem. A svaki napad na okupatore Nemci su kaznjavali sa streljanjem hiljade ljudi i dece po Srbiji. Kao banditi su napadali drzavu koja je nastala u borbi protiv okupatora, kako bi je preuzeli a onda iznutra raskomadali na prinicipu 'bratstva i jedinstva'. Cilj antisrpskih komunista je oduvek bio komadanje srpske drzavnosti i naseg naroda, poklanjajuci drzavnost onima koji je nisu zasluzili, niti se izborili za nju. Jer da jesu ne bi Rusi dolazili da ciste nemacke zlotvore. U tome su imali podrsku zapadnih genocidnih hijena koji su im davali kredite, jer su za njih nas srpski narod uvijek bili 'mali Rusi', pa su nas zajedno satirali. Da je komunizam i SSSR jos malo potrajao otkinuli bi nam i Vojvodinu. Mesic je dio antisrpskih komunistickih zlocinac Hrvatske koji je koristio ustase kao tampone kojima je trebalo provocirati i zastrasivati Srbe u Hrvatskoj, i vrsiti napade na njih ne bi li se digli na oruzani otpor i onda ih zajedno sa tim antisrpskim zapadnih genocidnim rasistima protjerali iz Hrvatske. Oni su 100% odgovorni za sve ratove i patnje jer su mogli mirnim putem da dobiju nezavisnost, ali im to nije odgovoralo jer onda ne bi mogli protjerati Srbe iz Hrvatske. Pa su isli na ustasku simboliku i zastrasivanja, i sam Mesic je isao kod ustasa u Australiju iz tog razloga. Srbija se sasvim sigurno nije 'kupala u krvi' ovaj put. Imalo smo gubitke, ali oni su minimalni kada pogledate koliko se genocidnih hijena sa zapada skupilo, jer sami pojedinacno nemaju hrabrosti da se sukobe protiv nas, kad su nas napali. Rezultat te agresije je totalan haos i urusavanje Zapada i NATO. Cijena koju ce zapad i njihovi vazali platiti zbog te kobne greske agresije na drzavu koja im nije uradila nista, kako bi je okupirali i raskomadali, greske koje se sada ne mogu odreci, ce biti astronomska u finansijskom smislu, a u moralnom ih je kostala njihove imperije i hegemonije. Jednom kada izgubis moralni autoritet, to je kraj. Vidjeli smo pocetak tog kraja simbolicno i na glasanju u Interpolu sasvim jasno. A to ce se samo pogorsavati za te monstrume, koji ce biti zbrisani sa pozornice kao hegemoni jednom za sva vremena. Svidalo se to nekome ili ne. Hrvatska nece opstati kao nezavisna drzava. To je sada sasvim jasno.

 6. Branislav says:

  Nije im uspio plan. Oni su ocekivali da ce Srbija zavrsiti u krvavom gradanskom ratu. To se nije desilo i nece.

  • Portopranco says:

   Kad su Srbi u pitanju,mesić je sve ispromašivao.Mi Srbi znamo da je njemu i njegovima najveća želja bila da se Srbi potuku međusobno,ali se to nije desilo.Upravo suprotno.Mlada generacija Srba više nije opterećena jugoslovenstvom.Njegovi se masovno iseljavaju i demografski izumiru,a Srbi će u budućnosti voditi politiku ne u ime nekakvog jugoslovenstva već u srpskom nacionalnom interesu.

   • Karital says:

    I ti si pobegao u inostranstvo.

 7. Aleks says:

  Ovaj još nije odapeo..

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Pogrešio je, Srbija se svakako nije "kupala u krvi" a upravo su KROmanjonci najviše ginuli u ratovima u ex-jugi. Potpuno zasluženo. Kao što potpuno zasluženo sada kopaju po kontejnerima, imaju 200 mlrd.evra dugova i upola manje stanovnika nego '91., sa demografskim projekcijama da će za samo 10 godina emigracijom i belom kugom izgubiti još 1 mil.stanovnika čime će ostati na ispod 2 mil.stanovnika. To Mesić neka komentariše jer TO su njegovi "uspesi". A naši da smo na 100 km do zagreba, za 10 godina gradića starkelja, sa teritorijom koja će se ko jeger seckati na delove.

  • Posmatrac says:

   Zagreb ponovo da dobije svoj stari naziv Srbinovo.

  • harry neron says:

   Možda je to najava što sledi kada se zakače međusobno SNS i kamarila sa oprbom u Srbiji.

 9. Deda Micko says:

  Mesica zadaviti i baciti u septicku jamu, nista drugo.

 10. rajko says:

  Valjda se Mesiću prividja Kozara i kako se ona kupala u krvi kad je on prošetao njome. Progoni ga prošlost kao i svakog zlikovca.

  • Deda Micko says:

   Metak u celo, dobro bi mu dosao.

 11. Smoki says:

  mesić bi vrlo rado uradio nešto protiv Srbije - ali ne može, zato mu preostaje samo verbalni napad, oralna dijareja...

 12. Jovo Veselinovic says:

  na srbe otvoren lov ustase imaju podrsku u beogradu da se srbi sele iz svojih kuca u hrvatskoj a i u srbiji isto tako srbi dizu miting u mitrovici a nece u eloj srbiji da skinu jaram svrata, srbi su lud narod

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *