МЕСИЋ СЕ ОПЕТ ОБРУШИО НА СРБИЈУ

МЕСИЋ СЕ ОПЕТ ОБРУШИО НА СРБИЈУ

13 октобра 2021

Некадашњи председник Хрватске и последњи председавајући Председништва СФРЈ уочи распада бивше државе Стјепан Месић изнео је низ критика за Самит несврстаних.Он је потом констатовао да је „Хрватска морала имати активнију улогу у Покрету несврстаних, упркос чланству у НАТО и ЕУ“ и јасној интеграцији у земље са западним системима вредности.

„Жао ми је што Хрватска на плану сарадње с Покретом несврстаних није учинила готово па ништа, као да увек постоји страх актуалне власти да би се тај потез протумачио као жеља за повратком Југославије“, каже Месић и додаје да је та држава мртва и више не може да постоји.

У изјави за хрватски т-портал, Месић истиче чињеницу да је Јосип Броз Тито као главни организатор и оснивач Покрета нешврстаних тиме изградио снажну политичку позицију и постао један од највећих светских државника и тврди да име некада доживотног председника СФРЈ није, како каже, ниједном споменуто управо на 60-годишњицу првог састанка, што је, сматра, „чист историјски фалсификат“.

Напомиње да је у медијима забележен део Вучићевог говора у којему данашњу Србију представља као „правног наследника Југославије“, што је, наводи, апсолутно погрешсно.

„Оснивач Покрета несврстаних била је Југославија, а њени су наследници сви конститутивни елементи државе, ни мање ни више“, каже Месић.

Наводи да би Покрет несврстаних могао поновно да одигра позитивну улогу и допринесе смиривању тензија уколико би земље биле координиране.

Пуно, каже, зависи од државе која преузима штафетну палицу – Азербајџану.

„Поруке са састанка у Београду свакако не иду у том смеру – заправо, уколико су већ занемарили Титову улогу, тамо нисмо чули ниједну поруку вредну пажње“, сматра Месић, који каже да га је непријатно изненадило то да на београдски самит није позван бивши југославенски министар спољних послова Будимир Лончар.

KOMENTARI23 коментара

 1. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Kromanjonac i njihov IQ 40...kako cete da vi nesto u nesvrstanima pricate kad ste se svrstali u 4.rajh ??? Aloooo, KROmanjonci.

  • jovan says:

   Da, ali on je najbolji prijatelj drugosrbijanske nato kvislingske Srbije( od Canka, do piskarala i profesora univerziteta) koja je pomagala njega, Tudjmana, Aliju, Shiptara, Montenegrinada da razbije Srbe na 8 i vise delova. Tako da se zna, njegovo misljenje je i misljene srpske drugosrbijanske "elite", sto znaci veoma mocno u BG koji je ustaski grad od 1915. do dolaska Milosevica, pa je posle puca 5.x2000.i okupacihe ponovo postao ustaski grad.

  • milos says:

   Ovaj kromanjonac je davno trebalo da bude u hagu da smo mi ozbiljni..covek je javno izjavio da "jugoslavije vise nema i da je on svoj posao odradio", da li treba jos nesto da se kromanjonac procesuira. zbog ovoga je u sad vodjen gradjanski rat i mnogi separatisti su procesuirani. zalosno je sto su SAD nasele na smisljeni nemacko - ustaski plan, koji bio samo ponavljanje 41, bez obzira na nedorasle sa nase strane..

  • doktrina soka says:

   KAKVI POZIV KADA SU TERORISTIMA SLALI ORUZJE DA RUSE DRZAVE NESVRSTANIMA. MESIC IMA KRATKO PAMCENJE I NEKA SE POKRIJE SMRDLJIVOM KRPOM." JA SAM ZADATAK IZVRSIO JUGOSLAVIJE VISE NEMA PA NI TITA" DA NEBI MOZDA ODRZAO SAMIT U ZAGORJU? JADAN IZLAPELI STARKELJA,KAKO NIJE DOBIO KORONU?

 2. Ilija Čvorović says:

  Lažeš kao i svi hrvati dikobrazu

  • Velika Metla says:

   " хрвати " као народ НЕ ПОСТОЈЕ. Као народна групација ДА. Разлика драстична. Народ може бити САМО онај који има свој језик. Иначе прави " хрвати " су Курбати, нижеразредно племе са југа Турске. Језик тих Курбата нема никакве везе са овим украденим србским језиком, којег зову " хрватски " језик. У Далмацији се говори тако да се тај говор разликује од србског, и од свих изведених верзија србског језика, " босански или бошњачки, то ни баХлије не знају, црногорски, хрватски" неупоредиво више, или од поменутих назови језика, па нико не прави " далматински " језик, иако има неупоредиво више основа да буде самосталан језик него поменути назови " језици ".

   • Velika Metla says:

    Нација може бити све, свако и свашта, значи ПЕТСТОКУПЉАВИНА . А народ САМО онај који има свој језик, и то је оно што народе разликује међусобно.

 3. Petrovgrad says:

  Упознат са тиме, барем у опшштим цртама, потписник ових редака успео је да (30. јануара 1991), у једној телевизијској емисији из Новог Сада, и поред поприличног отпора њеног водитеља, изговори следеће (и касније објави у својој књизи Српска Земља: Прилози за одговор на српско питање, Нови Сад 1997, 44): “Ја бих овде додао једно интересантно запажање господина Франклина Рузвелта, американског председника, који је на једном англоамериканском скупу из 1943. године, сазнавши за деловање Независне Државе Хрватске и за погроме учињене… над српским народом предлагао да се хрватски народ стави под старатељство, јер је то народ који није способан да делује својом главом, народ који делује ирационално. Како је онда речено, старатељство је минимум до којег један народ може бити доведен”.

 4. da da says:

  Džukela ona prava ustaška,lažov od rođenja.

 5. RASPUCHIN says:

  Поштовани моментатори , браћо Срби и сестре СРБкиње , да се не мучите коментарисањем овог лика дати ћу вам цитат са једног сајта из лијепе њине а о ради се о теми коју "наше" службе избјегавају и не желе да знате како би и даље могле манипулисати вама скривајући од свих нас читаву нашу историју а посебно ону како су са усташама (попут Стипе) разбијали СРБски национални простор почетком деведесетих : "Sjetimo se samo kako je politički kameleon Stjepan Mesić napisao knjigu punu samohvale „Kako sam (s)rušio Jugoslaviju", kojoj je vrlo brzo promijenio naziv u ponešto blažu formu, „Kako smo (s)rušili..." Treći put promjenom naslova amnestirao je samoga sebe rušilačkoga poduhvata jer je ista knjiga dobila novi još benigniji naziv „Kako se (s)rušila Jugoslavija".

 6. Morlak says:

  Neko ko se r e d o v n o svrstava uz zlo i g u b i t n i k e( fašizam, nato, eu}, mašta da mu je mesto uz nesvrstane! Kao kada se loše udata tetkica otima za bidermajer,psujući devojke da joj kradu sreću. Tako je kada sa IQ 15 dobiješ napad inteligencije.

 7. E.Lirsch says:

  I povog ustaskog smrdljivka je odlikovao "car"... Verovatno zato sto mu je stric bio na frontu za Staljingrad na strani Hitlera.

 8. padre says:

  Ovaj bi da bude i svrstan i nesvrstan! Posle j*nja nema kajanja, vi ste se sami svrstali pored svoje danke dojčland a oni, kako znamo, dobro su svrstani! doduše i vičić bi da vam pravi društvo, ali ga vi nešto nevoljno primate!

 9. sergej says:

  Potomak odnosno derivat zločinca i ustaše Mesića oca ali ni mladunče nije stasalo u nešto drug već nastavlja ćaćinim stopama. NDH je samo vaskrsla u NATO u kaou u Rajhu. Osnivač nesvrstanih jeste jugoslavija ali žalosno je što su Slovenci,Hrvati glavni razbijači Jugoslavije, a Mesićeva uloga je istorijska sa kojom se sam hvalio, šta reći.

 10. Velika Metla says:

  Како се циганче разлајало ! Отац овога циганчета је узео женино презиме, Месић, јер је тако лакше могао доћи до посла, уклопити се у друштво, и прикрити своју циганску етничку припадност.

 11. Drago says:

  Što reći o ovoj budaletini. Ništa on je ljudski izrod koji nažalost postoji.

 12. Milan says:

  Ovaj Mesić stvarno liči na majmuna.Gledajući njega nekad pomislim da je možda čovek postao od majmuna

 13. goran says:

  Svrstani Hrvati bi sada rado u nesvrstane ali neda švabo, pa ljubomorišu kao niko nije zvao Lončara. Pa vi ste pogazili sve što je bilo nesvrstano i idite da ljubite bulju EU a nas ostavite na miru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u