МЕСИЋ СЕ ОПЕТ ОБРУШИО НА СРБИЈУ

MESIĆ SE OPET OBRUŠIO NA SRBIJU

13 oktobra 2021

Nekadašnji predsednik Hrvatske i poslednji predsedavajući Predsedništva SFRJ uoči raspada bivše države Stjepan Mesić izneo je niz kritika za Samit nesvrstanih.On je potom konstatovao da je „Hrvatska morala imati aktivniju ulogu u Pokretu nesvrstanih, uprkos članstvu u NATO i EU“ i jasnoj integraciji u zemlje sa zapadnim sistemima vrednosti.

„Žao mi je što Hrvatska na planu saradnje s Pokretom nesvrstanih nije učinila gotovo pa ništa, kao da uvek postoji strah aktualne vlasti da bi se taj potez protumačio kao želja za povratkom Jugoslavije“, kaže Mesić i dodaje da je ta država mrtva i više ne može da postoji.

U izjavi za hrvatski t-portal, Mesić ističe činjenicu da je Josip Broz Tito kao glavni organizator i osnivač Pokreta nešvrstanih time izgradio snažnu političku poziciju i postao jedan od najvećih svetskih državnika i tvrdi da ime nekada doživotnog predsednika SFRJ nije, kako kaže, nijednom spomenuto upravo na 60-godišnjicu prvog sastanka, što je, smatra, „čist istorijski falsifikat“.

Napominje da je u medijima zabeležen deo Vučićevog govora u kojemu današnju Srbiju predstavlja kao „pravnog naslednika Jugoslavije“, što je, navodi, apsolutno pogrešsno.

„Osnivač Pokreta nesvrstanih bila je Jugoslavija, a njeni su naslednici svi konstitutivni elementi države, ni manje ni više“, kaže Mesić.

Navodi da bi Pokret nesvrstanih mogao ponovno da odigra pozitivnu ulogu i doprinese smirivanju tenzija ukoliko bi zemlje bile koordinirane.

Puno, kaže, zavisi od države koja preuzima štafetnu palicu – Azerbajdžanu.

„Poruke sa sastanka u Beogradu svakako ne idu u tom smeru – zapravo, ukoliko su već zanemarili Titovu ulogu, tamo nismo čuli nijednu poruku vrednu pažnje“, smatra Mesić, koji kaže da ga je neprijatno iznenadilo to da na beogradski samit nije pozvan bivši jugoslavenski ministar spoljnih poslova Budimir Lončar.

KOMENTARI23 komentara

 1. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Kromanjonac i njihov IQ 40...kako cete da vi nesto u nesvrstanima pricate kad ste se svrstali u 4.rajh ??? Aloooo, KROmanjonci.

  • jovan says:

   Da, ali on je najbolji prijatelj drugosrbijanske nato kvislingske Srbije( od Canka, do piskarala i profesora univerziteta) koja je pomagala njega, Tudjmana, Aliju, Shiptara, Montenegrinada da razbije Srbe na 8 i vise delova. Tako da se zna, njegovo misljenje je i misljene srpske drugosrbijanske "elite", sto znaci veoma mocno u BG koji je ustaski grad od 1915. do dolaska Milosevica, pa je posle puca 5.x2000.i okupacihe ponovo postao ustaski grad.

  • milos says:

   Ovaj kromanjonac je davno trebalo da bude u hagu da smo mi ozbiljni..covek je javno izjavio da "jugoslavije vise nema i da je on svoj posao odradio", da li treba jos nesto da se kromanjonac procesuira. zbog ovoga je u sad vodjen gradjanski rat i mnogi separatisti su procesuirani. zalosno je sto su SAD nasele na smisljeni nemacko - ustaski plan, koji bio samo ponavljanje 41, bez obzira na nedorasle sa nase strane..

  • Pravda says:

   Neardetalac.

  • doktrina soka says:

   KAKVI POZIV KADA SU TERORISTIMA SLALI ORUZJE DA RUSE DRZAVE NESVRSTANIMA. MESIC IMA KRATKO PAMCENJE I NEKA SE POKRIJE SMRDLJIVOM KRPOM." JA SAM ZADATAK IZVRSIO JUGOSLAVIJE VISE NEMA PA NI TITA" DA NEBI MOZDA ODRZAO SAMIT U ZAGORJU? JADAN IZLAPELI STARKELJA,KAKO NIJE DOBIO KORONU?

 2. Ilija Čvorović says:

  Lažeš kao i svi hrvati dikobrazu

  • Velika Metla says:

   " hrvati " kao narod NE POSTOJE. Kao narodna grupacija DA. Razlika drastična. Narod može biti SAMO onaj koji ima svoj jezik. Inače pravi " hrvati " su Kurbati, nižerazredno pleme sa juga Turske. Jezik tih Kurbata nema nikakve veze sa ovim ukradenim srbskim jezikom, kojeg zovu " hrvatski " jezik. U Dalmaciji se govori tako da se taj govor razlikuje od srbskog, i od svih izvedenih verzija srbskog jezika, " bosanski ili bošnjački, to ni baHlije ne znaju, crnogorski, hrvatski" neuporedivo više, ili od pomenutih nazovi jezika, pa niko ne pravi " dalmatinski " jezik, iako ima neuporedivo više osnova da bude samostalan jezik nego pomenuti nazovi " jezici ".

   • Velika Metla says:

    Nacija može biti sve, svako i svašta, znači PETSTOKUPLJAVINA . A narod SAMO onaj koji ima svoj jezik, i to je ono što narode razlikuje međusobno.

 3. Petrovgrad says:

  Upoznat sa time, barem u opšštim crtama, potpisnik ovih redaka uspeo je da (30. januara 1991), u jednoj televizijskoj emisiji iz Novog Sada, i pored popriličnog otpora njenog voditelja, izgovori sledeće (i kasnije objavi u svojoj knjizi Srpska Zemlja: Prilozi za odgovor na srpsko pitanje, Novi Sad 1997, 44): “Ja bih ovde dodao jedno interesantno zapažanje gospodina Franklina Ruzvelta, amerikanskog predsednika, koji je na jednom angloamerikanskom skupu iz 1943. godine, saznavši za delovanje Nezavisne Države Hrvatske i za pogrome učinjene… nad srpskim narodom predlagao da se hrvatski narod stavi pod starateljstvo, jer je to narod koji nije sposoban da deluje svojom glavom, narod koji deluje iracionalno. Kako je onda rečeno, starateljstvo je minimum do kojeg jedan narod može biti doveden”.

 4. da da says:

  Džukela ona prava ustaška,lažov od rođenja.

 5. RASPUCHIN says:

  Poštovani momentatori , braćo Srbi i sestre SRBkinje , da se ne mučite komentarisanjem ovog lika dati ću vam citat sa jednog sajta iz lijepe njine a o radi se o temi koju "naše" službe izbjegavaju i ne žele da znate kako bi i dalje mogle manipulisati vama skrivajući od svih nas čitavu našu istoriju a posebno onu kako su sa ustašama (poput Stipe) razbijali SRBski nacionalni prostor početkom devedesetih : "Sjetimo se samo kako je politički kameleon Stjepan Mesić napisao knjigu punu samohvale „Kako sam (s)rušio Jugoslaviju", kojoj je vrlo brzo promijenio naziv u ponešto blažu formu, „Kako smo (s)rušili..." Treći put promjenom naslova amnestirao je samoga sebe rušilačkoga poduhvata jer je ista knjiga dobila novi još benigniji naziv „Kako se (s)rušila Jugoslavija".

 6. Komsija says:

  Mesic je najbolji dokaz da je covek nastao od majmuna.

 7. Morlak says:

  Neko ko se r e d o v n o svrstava uz zlo i g u b i t n i k e( fašizam, nato, eu}, mašta da mu je mesto uz nesvrstane! Kao kada se loše udata tetkica otima za bidermajer,psujući devojke da joj kradu sreću. Tako je kada sa IQ 15 dobiješ napad inteligencije.

 8. E.Lirsch says:

  I povog ustaskog smrdljivka je odlikovao "car"... Verovatno zato sto mu je stric bio na frontu za Staljingrad na strani Hitlera.

 9. padre says:

  Ovaj bi da bude i svrstan i nesvrstan! Posle j*nja nema kajanja, vi ste se sami svrstali pored svoje danke dojčland a oni, kako znamo, dobro su svrstani! doduše i vičić bi da vam pravi društvo, ali ga vi nešto nevoljno primate!

 10. sergej says:

  Potomak odnosno derivat zločinca i ustaše Mesića oca ali ni mladunče nije stasalo u nešto drug već nastavlja ćaćinim stopama. NDH je samo vaskrsla u NATO u kaou u Rajhu. Osnivač nesvrstanih jeste jugoslavija ali žalosno je što su Slovenci,Hrvati glavni razbijači Jugoslavije, a Mesićeva uloga je istorijska sa kojom se sam hvalio, šta reći.

 11. radmila says:

  Hmm... mozda je u njegovom slucaju Darvin bio u pravu.

 12. Velika Metla says:

  Kako se ciganče razlajalo ! Otac ovoga cigančeta je uzeo ženino prezime, Mesić, jer je tako lakše mogao doći do posla, uklopiti se u društvo, i prikriti svoju cigansku etničku pripadnost.

 13. Drago says:

  Što reći o ovoj budaletini. Ništa on je ljudski izrod koji nažalost postoji.

 14. Milan says:

  Ovaj Mesić stvarno liči na majmuna.Gledajući njega nekad pomislim da je možda čovek postao od majmuna

 15. goran says:

  Svrstani Hrvati bi sada rado u nesvrstane ali neda švabo, pa ljubomorišu kao niko nije zvao Lončara. Pa vi ste pogazili sve što je bilo nesvrstano i idite da ljubite bulju EU a nas ostavite na miru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *