MH 370 je izgubljen, nema živih

MH 370 je izgubljen, nema živih

24 marta 2014

0008a59a-642Let MH 370 je izgubljen i niko od 239 putnika i članova posade nije preživeo, saopštila je kompanija „Malezija erlajnz“.

„Svi dokazi ukazuju na to da se avion srušio u južnom delu Indijskog okeana“, poručila je kompanija porodicama nestalih.

Poslednje infromacije o sudbini leta MH 370 porodicama je na hitnom brifingu preneo premijer Malezije Nadžib Razak, koji je zatim na kratkoj konferenciji za novinare rekao da su u nezapamćenoj potrazi za avionom upotrebljene dosad nikada korišćene metode.

„Na osnovu novih podataka, sa dubokom tugom i žaljenjem, zaključujemo da je let MH 370 okončan na jugu Indijskog okeana“, rekao je Nadžib, koji nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Premijer je naveo da je, zahvaljujući novim metodama istrage i satelitskim podacima britanske kompanije „Inmarsat“, zaključeno da je MH 370 leteo južnim koridorom i da je njegova poslednja pozicija uočena „usred Indijskog okeana zapadno od Perta“.“Ovo je udaljena lokacija, daleko udaljena od bilo kakvog mesta za sletanje. Ovu informaciju delimo sa javnošću iz poštovanja prema porodicama“, naveo je on.

Malezijski premijer je potvrdio da je kompanija prethodno obavestila porodice nestalih.

Radžib je apelovao na medije da poštuju privatnost porodica stradalih u ovom tužnom trenutku. On je za sutra najavio novu konferenciju, na kojoj će izneti detalje o ovom tragičnom otkriću.

Ranije, porodice nestalih su pozvane na hitan brifing, a u sali u kojoj je Nadžib Razak govorio bile su spremne medicinske ekipe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *