Mića Jovanović: Bio bih dobar ministar, ali ne želim

Mića Jovanović: Bio bih dobar ministar, ali ne želim

7 avgusta 2013

tamara-filipovic-i-mica-jovanovicNiko mi nikada nije ponudio mesto ministra, a ne bih ni prihvatio taj predlog, iako mislim da bih mogao da budem dobar ministar, kaže za Danas Mića Jovanović.

Za Jovanovića, rektora Univerziteta Megatrend, pojedini mediji objavili su da je izvestan kandidat Socijalističke partije Srbije za ministra prosvete u rekonstruisanoj Vladi.

Jovanović objašnjava za Danas da ministarsko mesto ne bi prihvatio zbog tri razloga. „Prvo, ne slažem se sa smenom Žarka Obradovića i mislim da je on bio dobar ministar prosvete. Drugo, ne bih se prihvatao tako ozbiljnog posla da ne bih zanemario Megatrend univerzitet. Kao treći razlog zbog kojeg ne bih prihvatio mesto ministra je taj što bih bio u direktnom sukobu interesa“, precizira Mića Jovanović.

On dodaje da je planirao da, po povratku sa odmora iz Kana u Francuskoj, premijeru i lideru SPS Ivici Dačiću predloži „jednog dobrog kandidata“ za funkciju novog ministra prosvete. Reč je, kako kaže, o profesoru dr Tomislavu Jovanoviću. Iako nose isto prezime, rektor Megatrenda odmah je napomenuo da nisu rođaci.

„Tomislav Jovanović je redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Gotovo četiri decenije radi na Univerzitetu, 12 godina bio je prodekan medicine, svetski priznati stručnjak. Reč je o čestitom čoveku, koji nema mrlja ni u privatnoj ni u profesionalnoj biografiji“, ukazuje Mića Jovanović.

Neki beogradski mediji su juče objavili da je Mića Jovanović najbolje rešenje za ministra prosvete, jer je „dugogodišnji prijatelj sa čelnim ljudima SPS“, ali i da se razume u visoko školstvo i da ima dobre kontakte.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *