„МИГОВИ-29“ СТИГЛИ У СРБИЈУ

„MIGOVI-29“ STIGLI U SRBIJU

18 aprila 2021

„Migovi-29“ koje Belorusija donira Vojsci Srbije, upravo su dopremljeni na batajnički aerodrom, eksluzivno saznaje Sputnjik.

Izvori Sputnjika, navode da je reč o dva lovca „mig 29“, koji su dopremljeni avionom An-124 „Ruslan“.Belorusija je poklonila Srbiji četiri „miga 29“, jednoseda. „Migovi 29“ koje je Belorusija poklonila Srbiji remontovani su u beloruskom 558. Vazduhoplovnom zavodu u gradu Baranoviči.

Kako je najavljeno, Belorusi su četiri „dvadesetdevetke“ remontom doveli na tehnički nivo 9.13, što odgovara avionima ovog tipa koji su već u Srbiji.

Prethodno je i Rusija donirala Srbiji šest lovačkih aviona „mig 29“.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ranije je rekao da će u junu biti završena i modernizacija „migova 29“, koja se obavlja u Srbiji, i da će ih nakon toga naša vojska imati ukupno 14.

Pored tehnološkog unapređenja „migova“ koji se remontuju u Srbiji, najavljena je i nabavka savremenog naoružanja. Okončanjem ovog posla Srbija će posle duže vremena dobiti eskadrilu nove generacije, spremnu za zaštitu vazdušnog prostora, ali i sadejstvo sa snagama na zemlji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Isukrst of evil says:

  Taman kad Rusi i Belorusi po dobroj staroj tradiciji krenu da bombarduju zapadne fasiste i naciste, da i mi damo svoj doprinos.

 2. Ivana says:

  Samo 14?

 3. VRSK says:

  Sad će onaj kroasan jan ivanjek da dobije hemoroide od muke!

 4. Srbija cveta says:

  E, baš su slatki ti migavci, ali da čujete retortičara Dačija, on ih zove "Letećim kantama iz Rusije." Poklonu gleda u zube? Jesu oni matori ali mi bolje nemamo. Šta bi smo radili sa sukhojima kada ne znamo da ih ćeramo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *