МИГРАНТ ОТКИНУО ДЕО КРСТА СА СПОМЕНИКА СТЕФАНУ НЕМАЊИ!?

MIGRANT OTKINUO DEO KRSTA SA SPOMENIKA STEFANU NEMANJI!?

27 marta 2021

Nepoznati muškarac otkinuo je danas deo krsta sa Spomenika Stefanu Nemanji, objavio je „Telegraf“, pozivajući se na očevice koji misle da je u pitanju bio migrant.

Incident se dogodio oko 16 časova, a jedna devojka koja se tu zatekla, izjavila je za portal da je muškarac prvo kružio oko spomenika, a potom krenuo da čupa deo krsta.

„Videli smo da nešto pokušava da slomi. Bilo je ljudi okolo, on je otkinuo deo krsta. Odmah je neko viknuo: ‘Šta radiš to?’, a on je krenuo da govori: ‘I am sorry’ (Žao mi je). Tada su dvojica momaka krenula ka njemu i on je počeo da beži“, kazala je devojka.

Kako se navodi, za njim je krenuo da trči i pripadnik Komunalne milicije, ali za sada nije poznato da li je vandal uhvaćen.

Podsetimo, spomenik Stefanu Nemanji, koji je visok 24 metra i težak 68 tona, otkriven je na Savindan, 27. januara, a delo je ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova.

KOMENTARI3 komentara

 1. Gospodi Pomiluj says:

  Pa oni su stari hrišćani iz Sirije. A oni koji nisu polako će ga preoblikovati u polumesec. Spomenik inače ne može da se poredi sa umetnošću Meštrovića, nešto mnogo nedostaje u umetnosti savremene Srbije.

  • persida says:

   Koji bre Mestrovic, bio je najveci plagijatgor. Prouci malo pre nego sto komentarises.

   • Ivana says:

    Treba i da biju Srbe po Srbiji mlakonje i slabiće kojima upravlja usraška peta kolona koja drma okupiranom i poniženom Srbijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *