МИГРАНТИ ТРАЈНО У СРБИЈИ!? Ево где ће за стално населити избеглице!

MIGRANTI TRAJNO U SRBIJI!? Evo gde će za stalno naseliti izbeglice!

8 maja 2017

Odluka srpskih vlasti o razmeštanju migranata, podgrejala je spekulacije o navodnom dogovoru nemačke kancelarke Angele Merkel i turskog predsednika Taipa Redžepa Erdogana da budu trajno naseljeni u Srbiji.

Dok se iz vladajuće garniture čuje da se privremeni stanari izmeštaju iz centra gradova, u Srpskoj radikalnoj stranci upozoravaju da bi migranti mogli da nasele Srbiju i postanu deo njenog građanstva.

Nema bojazni od trajnog naseljavanja, tvrdi Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović ali i objašnjava da svakodnevni ulasci u Srbiju nisu prestali i da je trenutno na njenoj teritoriji oko 8.000 migranata.

– Nema pretnji da će oni ostati, ali je problem što se sada mnogo duže zadržavaju i po sedam, osam meseci, pa situacija postaje hronična, kao i pretnja da postajemo čep za migracije i da ćemo ih viđati u sve većem broju – objašnjava Đurović i dodaje da je važno šta će država preduzeti, jer zbog nepristupačnih granica ilegalne prelaske ne može potpuno da zaustavi.

Centri za smeštaj su, prema njegovim rečima, za kratak smeštaj od par dana, pa je neodrživo da migranti u njima borave dugo. To, kako kaže, znači da se mora menjati karakter tih centara i zaštiti srpsko stanovništvo.

– Oni moraju da budu razmešteni po Srbiji i da im se pruži psihološka i socijalna pomoć, jer po kampovima samo eskaliraju problemi – kaže Đurović i ističe da migranti moraju da budu jedno od prioritetnih pitanja.

Razmeštanje iz Beograda

Nenad Ivanišević je povodom protesta studenata beogradskog Ekonomskog fakulteta, ispred kojeg u parku boravi veći broj migranata, naveo da je Komesarijat za izbeglice napravio plan za njihovo razmeštanje migranata iz centra prestonice.

– Policija kontroliše situaciju i nema većeg okupljanja migranata, osim u Beogradu, odakle bi trebalo da budu razmešteni u narednih 20-ak dana – rekao je Ivanišević.

Izmeštanje izbeglica sa Bliskog istoka, kako ističe funkcioner SRS Zoran Krasić, moglo bi da označi početak njihovog trajnog boravka.

– Imamo informacije da nemačke službe proveravaju naša područja sa manjim brojem stanovnika da bi se tamo, verovatno za stalno, preselili migranti. Sa ovakvima na vlasti i ranijim od 2000. godine sa puzajućom politikom, pritisak može da iznudi sve što im se traži vezano za migrante i da promeni nacionalnu i demografsku strukturu, što bi Srbiju uništilo – ističe Krasić.

Ako je, kako kaže, neko došao kao migrant, zatražio azil ili je u tranzitu, to mu ne daje pravo da se šetka po Srbiji.

– Naročito je opasno što su neki bez dokumenata i dovode u pitanje bezbednost zemlje – kaže on, uz napomenu da nikakva uteha nisu priče državnih zvaničnika da su oni kod nas samo privremeno.

Imamo svoje izbeglice

– Što bi Srbija bila raskalašna i zbrinjavala ljude sa Bliskog istoka, kada već godinama ima sunarodnike prognane s područja bivše Jugoslavije i interno raseljene u kolektivnom smeštaju koji nisu zbrinuti, pa siromašne građane za koje mora da obezbedi narodne kuhinje. Ali evrofanatici misle da sve što je iz EU je za jelo, dok Erdogan podseća EU šta nisu platili i preti da će prebaciti izbeglice, a ta cifra bi se kretala od tri do četiri miliona ljudi – kazao je Krasić.

Da se sprema „polako preseljenje“ iz prihvatnog centra za migrante u Šidu, obnarodovao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad. On tvrdi da će migranti biti „adekvatno smešteni“.

– Radi se o živim ljudima i ne možemo ih samo potrpati u kamione. Polako se raseljavaju u obližnji Principovac i Adaševce, a ima mesta i u drugim centrima – kazao je Ivanišević, dodajući da deo migranata koji je smetao građanima, više nije u centru Šida, već su tamo samo porodice s decom.

(Vesti)

KOMENTARI



4 komentara

 1. goran says:

  Hvala bogu, dajte im da siluju nase zene i decu, da se bave kriminalom i terorizmom dok dobijaju solidnu socijalnu pomoc, i dokazacete da ste "Nebeska Srbija".

 2. Ruski Agrokor says:

  Primajte ih samo u onom tempu u kojem hrvati i madjari tj.njihivi granicari dozvoljavaju da izlaze oz Srbije kod njih u EU; ako oni prime 100 dnevno i mi tolko iz Makedonije,a iz Bugarske ne primajte nego nek idu preko Rumunije.

 3. Igor says:

  Ovaj Vucic je zlo za Srbiju. On ne radi ama bas nista u korist Srbije,vec slusa sta mu Njemacki fasisti nareduju. Treb a njega oterati bilo gde samo ne da hoda po Srbiji. Ti propali radikali su naj gora olos sto nas zadesi. Tu radikalnu stranku ,DS,DSS,sve ih treba zabraniti.Samo stetu prave u svoju korist. Slava Srbiji.

 4. punca says:

  EU Mutti Merkel SRBIJA je tranzit zona- Plan B - siva zona za migrante- AVav je podpisao Sporazum i uzeo premijo/provizijo " milione" u svoj džep. Svi su pre'pametni postali i rade samo za svoj džep. TA VLADA je uništila Srbiju - SRBIJA je GOTOVA!!!" TA VLADA je uništila Srbiju - SRBIJA je GOTOVA!!!"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *