Mihajlović spaja energetiku i rudarstvo, Bačeviću životna sredina

Mihajlović spaja energetiku i rudarstvo, Bačeviću životna sredina

22 avgusta 2013

zorana-mihajlovic-1346668184-204446Definitivno je dogovoreno da u rekonstrukciji Vlade Srbije dođe do odvajanja resora iz pojedinih ministarstava i pripajanja drugima, pa će tako biti formirano novo ministarstvo energetike i rudarstva na čelu sa Zoranom Mihajlović, dok će Ministarstvo prirodnih resursa Milana Bačevića dobiti i brigu o životnoj sredini, saznaje “Telegraf.rs“. Rekonstrukcijom Vlade iz postojećeg Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine biće odvojena zaduženja o životnoj sredini, a pridodat sektor rudarstva, te će Srbija dobiti novo Ministarstvo energetike i rudarstva na čijem čelu će biti Mihajlovićeva.

Milan Bačević će preuzeti rukovođenje novim Ministarstvom životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja.

“Aleksandar Vučić i Ivica Dačić blizu su dogovora da se rudarstvo i energetika spoje u jedno ministarstvo kojim će upravljati Zorana Mihajlović, ali spajanje ova dva sektora ne znači da će Milan Bačević ostati bez ministarstva, naprotiv. On će dalje voditi ministarstvo životne sredine“ tvrdi za taj portal dobro obavešteni sagovornik blizak vrhu SNS-a.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže za “Telegraf“ da još uvek nije obaveštena o prekomponovanju ministarstava i spajanja energetike i rudarstva u jedno ministarstvo.

“Još uvek ne znam da li će u rekonstrukciji Vlade doći do spajanja resora energetike i rudarstva u jedno ministarstvo, ali ako bismo govorili o podizanju efikasnosti u tim segmentima, što je i konačni cilj rekonstrukcije, da se u svim segmentima društva postignu visoki ciljevi, onda bi spajanje ta dva sektora bila skroz logična i normalna stvar“, kaže Zorana Mihajlović.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je ranije da su neophodne promene u organizaciji unutar Vlade i tada najavio mogućnost spajanja energetike i rudarstva.

“Nije nemoguće i nije nelogično da dođe do spajanja energetike i rudarstva, ali postoje i druge varijante i mogućnosti“, rekao je Bačević.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *