MIHAJLOVIĆ: Ujak je rekao mojoj majci da je trebalo da ostanemo pa da ubiju njenog muža, srpsku svinju

MIHAJLOVIĆ: Ujak je rekao mojoj majci da je trebalo da ostanemo pa da ubiju njenog muža, srpsku svinju

21 marta 2014

sinisa-mihajlovic_1364024723_670x0“Sporni” intervju je Siniša Mihajlović dao za italijansku “Gazetu delo sport”, u kojem je otvoreno govorio o svim temama, uključujući i lični doživljaj građanskog rata, koji je rasturio Jugoslaviju početkom devedesetih.

– Tokom rata nisam kupovao oružje, nego lekove, odeću i hranu. U Novom Sadu sam zbog toga proglašen za počasnog građanina – izjava je Siniše Mihajlovića, koju je manji deo i srpske i hrvatske javne scene, iz njima znanih razloga, izokrenuo naglavačke i napravio pometnju.

Autor razgovora za “Gazetu” podseća da je Siniša Mihajlović danas ambasador Unicefa i da pomaže siročiće iz rata i povratnike.

Ali, osvrt unazad je bolan za Sinišu Mihajlovića, bilo je scena koje je teško zaboraviti.

– Svi ratovi su užasni, ali ovaj u kojem smo bili je najgori. Ubijali su se ljudi koji su odrasli zajedno. Gledao sam razorene porodice, gradove. Moj najbolji drug iz detinjstva je srušio moju kuću. Kada su mi roditelji iz Vukovara pobegli za Beograd, moj ujak je nazvao majku (Hrvaticu) i pitao je zašto je pobegla i rekao: “Trebalo je da ostanete i da ubiju srpsku svinju, tvog muža”.

Na kraju te priče pominje se Arkan, ličnost koja se redovno poteže kada neko poželi da diskredituje ličnost Mihajlovića.

– Arkan je zarobio mog ujaka, a ja sam mu spasio život. Arkan je bio moj prijatelj još iz vremena kada sam bio u Crvenoj zvezdi. Ja sam igrao, a on je bio vođa navijača. Branio je Srbe od Hrvata i bio je naš junak. Nemojte pogrešno da me shvatite, ne poričem da je činio zločine, ali u ratu nema dobrih i loših momaka, nema crnog i belog, dominira samo crvena boja krvi – objasnio je Mihajlović.

(Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milica says:

    Tako je,da doživimo da se jedna srpska javna ličnost ne odriče svega što je srpsko,za razliku od hrvata koji su bez izuzetka bili uz gotovinu a onda punili arene u beogradu...

  2. Zoran S. Grubišić says:

    “Hrvati su najhrabriji narod,ne jer se ničeg ne boje – već jer se ničeg ne stide.” Jovan Dučić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *