МИХАЈЛОВИЋКА криви само српске фирме!

MIHAJLOVIĆKA krivi samo srpske firme!

5 oktobra 2016

Zorana-Mihajlovic-1 4

Ne stišava se bura oko izgradnje dva tunela na Koridoru 11, a Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ponovo je izjavila da za traljavo izvedene radove kriva domaća firma Planum!

– Planum je loše uradio dva tunela na auto-putu, a po ugovoru za ovaj posao treba da dobiju 60 miliona evra. Nisu krivi radnici, već direktor koji je odlučio da u svojoj zemlji tunele radi sa starim mašinama, dok mu nove rade u Rusiji. To je nedopustivo – izjavila je Zorana Mihajlović.

Ministarka je objasnila da nije problem visina tunela, već što je Planum, zbog korišćenja starih mašina, loše uradio betonsku kolovoznu podlogu. Ona je istakla i da je u medijima napadaju zato što pokušava da spreči pljačku nekoliko desetina miliona evra, koliko će, kako tvrdi, firme tražiti za završetak radova.

Postavlja se pitanje zbog čega se produžava salva optužbi na račun Planuma i da li je možda u pitanju izbacivanje domaćih firmi iz budućih radova. Moguće je, naime, da ubuduće podizvođači budu i firme iz regiona, a ne samo iz Srbije, a zanimljivo je da ministarka sve vreme naglašava da je azerbejdžanska firma radila ispravno.

Direktor Planuma Radomir Todorović je ocenio da „neko hoće da njegovu firmu izbaci iz posla“, a Milan Knežević, vlasnik Modusa, izjavio je za „Vesti“ da je, zapravo, pogrešila ministarka Mihajlović!

– Budući da smo od Azerbejdžana uzeli kredit za izgradnju auto-puta, uslov je bio da glavni izvođač radova bude iz te zemlje. Postavlja se pitanje kako i na osnovu čega su izabrali podizvođača. Sada je obelodanjeno da nije bilo nadzornog organa, a to ministarka nije smela da dopusti. Nije se mešala u radove kad je trebalo, a sad se meša kad je sve gotovo – kazao je Knežević.

Atak i na Koridore Srbije?

Pojavile su se i teze da je posredi ministarkin atak na domaćeg investitora, a to su Koridori Srbije.

– Kažu da napadam Koridore jer sam htela da ih spojim s Putevima. Nemam ništa protiv bilo koga. Sada svi tvrde da je izvođač radova Azvirt sam birao podizvođače, ali i Koridori su davali saglasnost – podvukla je Zorana Mihajlović.

KOMENTARI4 komentara

 1. SamjuelDeCanto says:

  Jakako, krivi samo srpske firme, kod njih se lako može ufatiti plavi koverat, strane to čine mnogo skrivenije. Jasno je da su gradnje puteva uvek bili lak plen mafijaša, kada otera srpske firme biće veće love kod stranaca, srpski darodavci mogu da promene ćurak pa da se izlaju.

 2. DUSKO says:

  U PITANJU JE VELIKI KRIMINAL U NJENOM MINISTARSTVU ! NEMOZE ZA JEDNU INVESTICIJU DA BUDE KRIV PODIZVODJAC !!! OVDE JE KRIV INVESTITOR KORIDORI FIRMA KOJA JE VODILA PROJEKTANSKI I IZVODJACKI NADZOR MOST PROJEKT I OSNOVNI IZVODJAC AZARBEDJANSKA FIRMA !!! NAPOMINJEM DA SU PREDHODNE POSLOVE VEOMA LOSE VODILI !! NAPMINJEM DA JE AZARBEDJANSKA FIRMA DOBILA PARE I OD TOGA JE UZETA DEBELA PROVIZIJA; A PLANUM NAS IZVODJAC NIJE DOBIO NI DINARA I RADNICI NE DOBIJAJU PLATE !!RADI SE O SISTEMATSKOM UNISTAVANJU DOMACEG GRADJEVINARSTVA !!! OVO JE POSAO ZA ISTRAZNE ORGANE KOJI TREBA PRVO DA POZOVU DOTICNU MINISTARKU !!! U PITANJU JE VELIKA KORUPCIJA A OPTUZENA NASA FIRMA NI KRIVA NI DUZNA !!! INACE AZARBEDJAN JE DRZAVA U KOJOJ CVETA PRIVREDNI KRIMINAL I GLE CUDA IZVODJAC BAS IZ TE ZEMLJE !!! OVO U OVOJ TOTALNO PROPALOJ DRZAVI NEMA KO DA SPROVEDE !!!

 3. VUK says:

  Zena je placena za to sta se cudite

 4. DUSKO says:

  DA VIDIMO NJENU IMOVINSKU KARTU ULAZ PRE ULASKA U POLITIKU I SAD ! PALI BISMO U NESVEST STA JE SVE TA ZENA STVORILA I ZARADILA ZA KRATKO VREME !!! ZATO BOLJE DA CUTI !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *