Milan Beko posle operacije u stabilnom stanju

Milan Beko posle operacije u stabilnom stanju

14 novembra 2014

BEKO _634Poznati srpski biznismen Milan Beko upucan je u ulici Andre Nikolića na Dedinju, saznaju Novosti. Beko je operisan i njegovo stanje je teško, ali stabilno.

Prema našim informacijama nepoznati napadač je ispalio dva hica u Beka. Biznismena je u bolnicu dovezao njegov vozač, koji mu je ujedno i telohranitelj.

U Urgentnom centru ga je operisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– Milan Beko je operisan i njegovo stanje u ovom trenutku je stabilno – rekao je za „Novosti“ Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije. – Ipak, njegovo stanje je i dalje teško.

Ispred Urgentnog centra okupila se grupa njegovih prijatelja i saradnika, među kojima su Miodrag Kostić, Toplica Spasojević, Čedomir Jovanović, Milorad Vučelić i advokat Zdenko Tomanović.

Ispred ulaza u Urgentni centar nalazi se i policija, što je rutinska procedura kad su u pitanju slučajevi ranjavanja vatrenim oružjem.

Beko je rođen 1961. godine u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Mediji navode da je on jedan od autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *