MILAN BEKO: Spreman da preuzme Železnice Srbije

MILAN BEKO: Spreman da preuzme Železnice Srbije

8 avgusta 2014

eko-beko_620x0Biznismen Milan Beko izjavio je da „stoji na raspolaganju premijeru“ Aleksandru Vučiću i da je spreman da preuzme Železnice Srbije.

„Spreman sam da preuzmem Železnice, ali to će biti odluka Aleksandra Vučića i resornog ministarstva“, rekao je Beko na konferenciji za štampu, koju je sazvao povodom medijskih navoda da će on biti novi direktor Železnica Srbije. Odluku je doneo jer, kako navodi, ne može da bud eposmatrač propasti srpske ekonomije, za koju je rekao da je mrtva.

Beko kaže da je odlučio da se stavi na raspolaganje premijeru Aleksandru Vučiću i da preuzme odgovornost za Železnice Srbije, iako mu, kako je rekao, premijer nije prijatelj.

Odluku je, kaže, doneo jer nije mogao da ostane nemi posmatrač totalnog urušavanja srpske ekonomije.

„Srpska ekonomija je mrtva, samo što još nije sahranjena“, naveo je Beko precizirajući da mu je Vučić konkretno pitanje o rukovođenju Železnicom postavio na sastanku sa ostalim privrednicima.

Tu ponudu je, kaže, prihvatio i od tada se sa premijerom čuo samo jedan put.

„Rekao sam da neću da statiram i prihvatio sam da radim pod njegovim uslovima“, naveo je Beko istakavši da nije u prijateljskim odnosima „ni sa premijerom Vučićem, ni sa predsednikom Tomislavom Nikolićem“.

Jer, dodao je, da smo prijatelji sigurno je da bi mi bila ponuđena neka manje odgovorna pozicija, u nekom upravnom ili nadzornom odboru, na primer, a kao primer je naveo NIS.

Beko je podsetio da su osim njega još neke njegove kolege privrednici iskazali zainteresovanost da se uključe u rad preduzeća koja imaju teškoće, ali samo kroz članstvo u nadzornim odborima.

„Na to im je premijer odgovorio da mu treba neko ko će sve vreme biti posvećen rukovođenju tim kompanija, odnosno neko ko je spreman da radi kao u rudniku“, ispričao je Beko.

Beko veruje da mu se premijer sa konkretnom ponudom obratio s obzirom na to da je imao iskustvo u vladi i privredi, te da je, kako kaže, spreman da reši problem koji imaju Železnice Srbije.

„Rekao sam ‘da’ zato što ne mogu da budem nemi posmatrač propasti srpske privrede“, kazao je Beko.

Premijer Srbije je početkom jula ponudio najuspešnijim biznismenima da preuzmu rukovođenje nekim od velikih javnih sistema koji loše posluju.

B92

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *