MILAN BEKO: Vučić mi nije prijatelj! On mi je ukrao najkapitalniji projekat – „grad na vodi“!

MILAN BEKO: Vučić mi nije prijatelj! On mi je ukrao najkapitalniji projekat – „grad na vodi“!

29 новембра 2014

244377_milan-beko-blic-ognjen-radosevic_fBiznismen Milan Beko izjavio je danas da mu premijer Aleksandar Vučić nije prijatelj, da je, šta više, obnovio stare afere, vezane za Luku Beograd, te da se u njegovom mandatu on, Beko, „visoko kotirao na lestvici za hapšenje“.

Premijer je gradio politički autoritet na tome što je nastojao da razgraniči autoritet krupne privrede i države i da zato u tom svetu ne može da ima prijatelje, rekao je Beko novinarima.

„Vučić ne može da ima prijatelje, a posebno sada kada smo mu poverovali da će u okviru reforme isključiti uticaj partijskih feudalnih odnosa koji su do sada važili“, objasnio je Beko, i ustvrdio da njemu to odgovara.

Beko je na konferenciji za novinare rekao da nije prijatelj sa premijerom, ali da je spreman da preuzme rukovođenje Železnicama Srbije.

Argumentujući to on je rekao da su u vreme vlasti Vučića ponovo, kako je rekao, pokrenute stare afere oko privatizacije Luke Beograd, zbog čega je u MUP-u ispitivan 15 sati.

Više puta ponavljajući da između njega i premijera nema prijateljstva, Beko je insistirao na tome da ukoliko bi on rukovodio Železnicama to bi bilo zato što ima dobru poslovnu biografiju, a ne zbog prijateljstva sa državnim vrhom.

Podsetio je da se „u Vučićevo vreme visoko kotirao na kladionici za hapšenje“, i bio je, kako kaže, odmah iza biznismena Miroslava Miškovića.

„Kada je došla Vučićeva administracija, podgrejane su stare afere i uhapšen je Goran Mrđa, jedan od mojih najstarijih saradnika“, rekao je Beko koji ne smatra da je Mrđa kriv.

On je podsetio da je Verica Barać iz Saveta za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv njega i 17 drugih osoba u vezi privatizacije Luke Beograd pre osam godina, a zatim je EU pokrenula pitanje 24 sporne privatizacije.

Problem privatizacija, koji je Savet naveo, analizirala je i istraživala, kaže Beko, i administracija Vojislava Koštunice, a zatim i administracija Borisa Tadća.

„Imam dokument kojim policija potvrđuje da je istraga okončana i predata tužilaštvu, ali tužilaštvo na naše, u više navrata upućene dopise, nikad nije odgovorilo da ima elemenata krivične prijave“, navodi on.

Govoreći o društvenoj odgovornosti i plaćanju poreza, on navodi da dug koji je iskazan na sajtu Poreske uprave nije nastao iz tekućeg poslovanja.

„Poreska uprava se priiključila cunamiju nakon sto su me 15 sati ispitivali u MUP-u oko privatizacije Luke Beobrad. Tada su ispitali 114 ljudi i pregledali 36.000 dokumenata iz te firme. Poreska se naknadno pojavila sa nalogom da izvrši terensku kontrolu. Tamo nisu pronašli ništa u tekućem poslovanju, a onda su počeli da se vraćaju nazad i to u vreme kada su dugovi već zastareli“, rekao je Beko.

Prema njegovim rečima, prekršaji koje su našli potiču iz vremena kada je na vlasti bila administracija Borisa Tadića i tvrdi da su poreznici na dug pripisali veliku kamatu .

„Tadić mi nije bio naklonjen i javno smo izražavali netrpeljivost, to je poznato, ali on ovaj dug nije utvrdio, već je to učinio Vučić. Da li bih onda mogao da smatram da to radi prijatelj prijatelju. Zar on (Vučić) ne bi, ako mi je naklonjen zanemario ono što je već kontrolisano? Zašto bi me on ispitivao 15 sati, a nije Tadić, i zašto bi on našao da ima elemenata krivičnog dela u Luci, a nije našao Tadić“, zapitao je Beko nastojeći da objasni zašto nije u prijateljskom odnosu sa premijerom.

Beko tvrdi da je, kako je rekao, Vučićev projekat „Beograd na vodi“, kopija njegovog projekta „grad na vodi“, te da ne može da izgubi iz vida to da mu je neko preuzeo njegov najkapitalniji projekat na kome je radio nekoliko godina.

„To nije uradio neko za koga se smatra da mi baš i nije naklonjen, pa može se čak smatrati i neprijateljem – Boris Tadić, nego neko za koga javnost smatra da mi je prijatelj – Vučić“, rekao je Beko.

KOMENTARI2 коментара

  1. Vlada says:

    Ima dovoljno bandera za tebe i ostale bandite zajedno sa ovima na vlasti a i u opoziciji(ako se tako može nazvati ta bagra)...sad ko ti je prijatelj ili nije ne bitno,doće i naše vreme,spremamo konopce...

  2. Toma says:

    Nece biti da ti Vucic nije prijatelj,kao i Toma.Prica za naivne.Valjda ce doci red i na lopove da poloze racune.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u