Милан Караџић: Све зачињено хумором

Milan Karadžić: Sve začinjeno humorom

2 oktobra 2018

TELEVIZIJSKA serija „Biser Bojane“ novo je čedo iz bogate umetničke riznice reditelja Milana Karadžića. Humor je zaštitni znak većine njegovih TV i filmskih ostvarenja i veoma značajan začin. Tako će biti i ovog puta.

– Pošto je i istoimeni film bio jako gledan, verujem da će i TV gledaoci uživati u jednoj lepoj priči sa mnogo humora.

* Kroz celu vašu karijeru, humor vam je veoma bitan.

– Tako je. U ovoj priči koja u sebi ima jednu melodramsku strukturu, ali i akcionu formu, humor je nešto što pravi otklon prema njoj i daje priči novi sloj.

* Serije su u velikoj ekspanziji. Pripremate li nešto novo?

– Sa Đorđem Milosavljevićem, mojim scenaristom, planiram seriju za RTS „Kamen sa srca“. To je jedna savremena porodična priča. Biće tu mnogo manje kriminala, a mnogo više ljubavi. Naravno, biće i humora.

* Uspešni ste kao režiser filmova, TV serija i pozorišnih predstava.

– U pozorištu sam punih 35 godina, tako da sam se dosta naradio.

* Za pozorište, ipak, i dalje radite.

– Trenutno u pozorištu „Boško Buha“ režiram predstavu „Oliver Tvist“, čija će premijera biti 22. oktobra. Biće to moja 40. režija u tom pozorištu. Može se reći da će to biti i nekakva kruna mog dosadašnjeg rada u pozorištu.

* Nešto pripremate i pre ove premijere.

– U Gračanici, 8. oktobra, biće premijera Gogoljeve „Ženidbe“, koju radim u Narodnom pozorištu Priština, trenutno smeštenom u Gračanici, u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada. To je jedan predivan tekst i divna komedija, jednog velikog svetskog pisca, sa jednim odličnim ansamblom.

* Šta radi vaš brat Mima?

– Naravno, on je sa mnom. Pripremamo još jednu TV seriju, to je „Hotel Splendid“. To bi trebalo da se radi februara, marta iduće godine.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

– Moja ćerka Ana završava psihologiju i razvesele me neki njeni teški ispiti koje je položila. Takođe se radujem i poslovnim uspesima mog sina Marka, koji radi kao producent.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *