Милановић бизнисмен

Milanović biznismen

27 oktobra 2016

reg-milanovic_620x0

VREME je da zaradim pare – rekao je Zoran Milanović, bivši premijer Hrvatske, na vest da obilazi region i nudi savetničke usluge u „procesima evropskih integracija“ Podgorici, Prištini, Skoplju i Tirani. Viđen je kako razgovara sa Agimom Čekuom, bivšim pripadnik OVK, a ovih dana ima ugovoren niz sastanaka sa mogućim poslodavcima. Najzanimljivije je to što Milanović kao premijer Hrvatske nije bio uspešan u saradnji Zagreba i Brisela, a još manje u regionu, a sada sebe reklamira i nudi svoje usluge zemljama koje žele da uđu u EU. Doduše, da li će i jedan od ovih poslova dobiti, tek ostaje da se vidi.

Milanović nije usamljen u ovom prelasku sa politike na poslovni teren. I Tomislav Karamarko, do juče takođe među najmoćnijim političarima, se okrenuo biznisu što mu je lakše palo nego Milanoviću jer je i ranije imao unosan biznis i zarađivao dobre pare. Uostalom, mesto premijera mu je izmaklo zbog nikada do kraja razjašnjenih poslova njegove supruge sa mađarskim MOL-om.

Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović pare zarađuje kao profesor na Pravnom fakultetu, odakle je i došao u politiku, a bivša premijerka Jadranka Kosor zasad nigde nije zaposlena.

JABUKE

Mnogi hrvatski ministri su, ostavljajući politiku, napravili dobre poslovne poteze. Jedan od bivših ministara ekonomije uspešni je uzgajivač jabuka, a drugi trgovac 3 D printerima.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *