МИЛАНОВИЋ БОШЊАЦИМА: Нећете сломити Републику Српску, нико не може осудити један народ

MILANOVIĆ BOŠNJACIMA: Nećete slomiti Republiku Srpsku, niko ne može osuditi jedan narod

31 avgusta 2021

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Splitu da smatra dobronamernom inicijativu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da o budućnosti BiH treba da razgovaraju zvaničnici Turske, Srbije i Hrvatske.Međutim, dodao je on, ta inicijativa nije realna, jer ostali članovi Predsedništva BiH ne misle iste kao Dodik, prenose mediji.

Milanović je izjavio da Dejtonski sporazum nije propao ali se krši, te da on nije za novi Dejton već za pridržavanje onog što je „zapisano“.

„Mi ne tražimo puno, samo ono što je zapisano u Dejtonskom sporazumu. Nije realno jer ova dvojica (Željko Komšić i Šefik Džaferović) to ne žele“, rekao je Milanović i dodao da Dodik više ukazuje da sadašnje stanje nije održivo.

Dodao je da protivljenje Kine i Rusije imenovanju Kristijana Šmita može „otupiti“ međunarodne napore u BiH.

„Postoje Dejton i „paradejton“ koji se pretvara u vrstu paradentoze jer nije usvojen na isti način. Davale su se velike ovlasti pojedincima, konkretno visokom predstavniku. To se sve pokušava perpetuirati, međutim ušlo se u sukobe. Ja kad sam insistirao da se u završnoj izjavi NATO samita spomene Dejtonski sporazum, s druge strane je bila ideja da se ne spominje Dejton, nego relevantni međunarodni ugovori, u tom grmu leži zec. Kad kažete tako nešto neodređeno, tu se da uklopiti svašta. Vi nećete slomiti Republiku Srpsku, možemo misliti što god hoćemo, ne možemo osuditi cijeli narod, to je realnost. Nikakvi relevantni međunarodni ugovori, nego Dejton“, kazao je Milanović.

Takođe je rekao da je obezvređena osoba koja je trebala biti Visoki predstavnik i da trenutno imamo pat poziciju.

„S druge strane, ova dvojica iz Predsjedništva BiH govore da je Hrvatska zločinačka država, toliko godina nakon rata. Kakav je to zalog, kako možeš normalno živjeti s takvim ljudima?“, rekao je Milanović.

Dodik je juče izjavio da je situaciju u BiH moguće rešiti kroz posredovanje predsednika Turske Redžepa Taipa Erdoana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.

„U ove dosadašnje posrednike više nema povjerenja. Veruju im Bošnjaci, nekim manjim delom Hrvati iz svojih nekih razloga, dok mi Srbi uopšte u to ne verujemo. Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo – razgovaraćemo. Ako ne, videćemo“, rekao je Dodik.

KOMENTARI4 komentara

 1. Gagi says:

  Cim prevarant brani Srbe, tu je neka podvala. A podvala je u tome, sve sto je rekao u superlativu za Srbe mislio je u stvari na svoje krvate. Sada preko ledja Srba cuvaju "svoj" kanton koji nikada ranije nisu imali. Pre avnoj granica i rasturanja Juge, BiH su naseljavali Srbi muhamedanske i hriscanske vere, krvata je bilo u zanemarljivom broju. Valjda je sada svima jasno zasto su inicirani ratovi devedesetih, da bi se napravila velika krvatska bez adekvatnog stanovnistva na toj prosirenoj i cistoj katolickoj provinciji. Ko nije slep i retardiran, jasno moze videti ko je od proslih ratova najvise profitirao i koja je to sila i ideologija napadala nas Srbe. Doduse, jos ranije su krvati profitirali dolaskom katolickih komunista dobivsi nezasluzeno neke avnoj granice, sada se polako i podmuklo prosiruju cisteci sve redom sto nije katolicko.

  • Veliki brat says:

   @Gagi hehehe Ti si lagano priglup. Ne postoji nešto što se zove AVNOJ-evske granice. Primjerice, današnje granice Hrvatske nastale su ujedinjenjem habsburške Kraljevine Hrvatske i Slavonije s Kraljevinom Dalmacijom od čega je oduzeta Boka kotorska i dio Srijema, a pridodana Baranja i Istra kao kompenzacija za izgubljeno. Bosna i Hercegovina ima granice iz vremena Osmanskog Carstva, Slovenija je nastala ujedinjenjem Kranjske, Štajerske i malog dijela Koruške i Goričke sa dijelom Istre. Granice Crne Gore su izmijenjene na način da je dobila Boku kotorsku, a oduzet joj je dio Kosova. Granice Srbije su one iz vremena oko 1900. godine. O kakvim ti AVNOJ-evskim granicama tupiš?! Glup si.

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Bože sačuvaj, ta nije se valjda taj Milanović malo opametio? Možda je pio srpsku rakiju, pa je poludia. Zapravo je samo oljigavio malo više po ugledu na Mesića, priča malo slatkorečivo i traži mesto u vašim leđima gde će da zakuca svoj nož.

  • RASPUCHIN says:

   Ne brani on R. Srpsku nego brani svoju agenturu koja kontroliše R. Srpsku a na čelu te agenture je Milorad Dodik kojeg su ucjenili i vrbovali još 1990.g. uz pomoć Ante Markovića i Borislava Mikelića. Ucjenjen je za slične rabote za koje su 'rvati sudili Fikreta Babu Avdića. Ne vjerujete mi? Pitajte "službenike" Brozovih službi , oni Vam sve to znaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *